Lezerstip tegen vuildumpen: Spam de gemeente!

Een ‘Uit mijn raam’-foto van het ‘uitzicht’ van flatgebouw De Pharus naar beneden leverde niet alleen veel lezers op (het was de best bekeken aflevering uit de serie) maar ook veel reacties onder het artikel en via sociale media.

De situatie daar – en bij de flats ernaast – is al jaren een open zenuw bij goedwillende bewoners. Maar mensen blijven hun rotzooi over het balkon gooien.

Is er niks aan te doen? Misschien wel, mailde ons een lezer (wij hebben het niet getest, maar het valt te proberen):

De oplossing is simpel maar vraagt een zeer lange adem.

stap 1 Iedere dag melden bij Slimmelden van de gemeente (dagelijks doen voor 07:00 uur). Houdt dit in ieder geval minimaal 1 jaar vol.

stap 2 Na ongeveer 2 maanden de media opzoeken (bijv. De Orkaan) werkt goed.

stap 3 Maar dat vinden de ambtenaren niet leuk. E-mail verzenden naar alle raadsleden en burgemeester (adressen staan op de site van de gemeente gewoon openbaar).

stap 4 VOLHOUDEN!

Bij ons heeft het 1,5 jaar geduurd maar eindelijk na vele boetes bij de vuildumpers verder werpt deze methode vruchten af.

Links:

Deel dit artikel:

3 reacties

  • J M vd Berg

    Te triest voor woorden allemaal, maar niet ongewoon. Bij iedere flat, waar bewoners lekker ‘anoniem” wonen en iedereen zijn eigen normen en waarden erop nahoudt, gebeuren dit soort vuildumpingen.
    Overlast van vogels en ongedierte is dan verzekerd. En iedereen zich maar afvragen waarom Peldersveld en Poelenburg toch zo’n slechte naam houden als woonomgeving? Maar ja, betrap maar eens iemand op heterdaad op vuildumping? Camera’s plaatsen t/o de flat zal wel niet mogen.

  • Nico Smit

    Gewoon Parteon en de Vereniging Van Eigenaren Pharus aansprakelijk stellen.
    En gelijk gaan kijken wie hier illegaal wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *