Lichaam gevonden aan de Leeghwaterweg in Zaandam

Aan de Leeghwaterweg in Zaandam (de weg langs de Zaanse Schans) is vanmiddag een lichaam gevonden. De melding kwam net na 12.30 uur binnen.

De politie heeft de vindplaats afgezet en doet onderzoek. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Om 16.24 uur heeft de politie de “Plaats delict #Leeghwaterweg #Zaandam opgeheven”. De politie doet nog steeds onderzoek naar de doodsoorzaak en de identiteit van de overleden persoon.


UPDATE: Op de Facebook-pagina die aan de vermissing van de 53-jarige Astrid Elisabeth Rousse uit Koog a/d Zaan is gewijd, wordt aangegeven dat de politie tegen de familie gezegd zou hebben dat het om een vrouw ging en dat het lichaam al geruime tijd op de vindplaats zou hebben gelegen. Astrid is vermist sinds augustus 2018. In het gebied waar nu het lichaam is gevonden is wel een zoekactie geweest. Pas na het weekend zou de identificatie afgerond zijn.


Aan de hand van berichten op sociale media gaat het waarschijnlijk om een stuk land vlak tussen het fietspad en het brede water dat vanaf de Leeghwaterweg naar de Amerikaanse windmolen loopt. Onder een screenshot uit Google Streetview en een kaartje.

Bij DitisdeZaanstreek een foto van het onderzoeksteam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *