Lichtgetinte jongens gezocht na steekpartij station Koog a/d Zaan

Het zou rond zeven uur vanavond gebeurd zijn. Er was ruzie tussen jongens op het perron bij Station Koog aan de Zaan en er werd gestoken.

We spreken de eigenaar van Pauls Eethuis. Zeven over zeven werd hij gebeld. Zijn vrouw en een medewerkster waren getuige en hij was direct gekomen. Het slachtoffer vluchtte zijn eethuis in.

Er ligt veel bloed in het eethuis, maar de gewonde jongen is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou niet in levensgevaar zijn.

Er gingen geruchten dat het om een overval op Pauls Eethuis zou gaan, dat is niet waar. Een paar jaar geleden is dit wel gebeurd, en sindsdien zorgen ze ervoor dat er weinig geld aanwezig is.

Volgens de politie ging het om een poging tot beroving, het slachtoffer was een 17-jarige jongen uit Assendelft:

Rond 19.00 uur reed het slachtoffer op de Locomotief via een tunneltje in de richting van het station waar hij drie jongens zag staan. Toen het slachtoffer verder op zijn scooter aan de kant had gezet werd hij door één van de jongens aangesproken. De jongen riep tegen het slachtoffer dat hij zijn scooter moest inleveren. Toen het slachtoffer zei dat hij dit niet ging doen kreeg hij klappen tegen zijn hoofd. Vervolgens werd hij onderuit getrapt en viel hij op de grond.

Hierop zijn de drie jongens weggerend in de richting van het station. Toen het slachtoffer op de grond lag merkte hij dat hij was neergestoken. De politie heeft een zoekslag gemaakt maar heeft de drie jongens niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Vermoedelijk waren de jongens tussen de 16 en 18 jaar oud. Alle drie de jongens hadden een getinte huidskleur en één van de jongens droeg een donkerblauw jack.

Het jack zou een donkerblauw ‘softshell’ jack van Stone Island zijn.


Meta: de eerste melding van de steekpartij kwam bij De Orkaan binnen van een lezer, dat was ook de bron van de foto. Telefonische informatie bij Pauls Eethuis is gebruikt voor de aanvulling. Op 9 oktober is het bericht aangevuld met informatie van de website van de politie.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *