Lichtpuntje (#69), kerstboom Stadhuis

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.” (website Rijksoverheid)

Veel Zaankanters brengen toch een lichtpuntje in deze duisternis door lekker hun kerstverlichting aan te laten. Vorig jaar hadden we dat eind januari of in februari vergeetachtigheid genoemd (in maart: dementie), nu noemen we het een statement.

Dit lichtpuntje werd ingezonden door burgemeester Hamming:

“Als waardering voor De Orkaan die ons niet alleen in deze duistere tijden van lichtpuntjes heeft voorzien, maar er in de afgelopen jaren in is geslaagd een lichtbaken voor vele Zaankanters te zijn te midden van woelige baren en onstuimige golven van nepnieuws, heeft het college besloten alleen vanavond de kerstboom uit de mottenballen te halen en op het Stadhuisplein in gezamenlijkheid en verbondenheid hun lichtend voorbeeld na te volgen onder het genot van een glaasje Glühwein dat door Roya zelf ingeschonken zal worden met behulp van een anderhalve meter lange pollepel. Vanaf 21:00 tot 21:30 – dan is iedereen voor de eindtijd van de nieuwe avondklok weer binnen.”

We proberen elke dag om 21.00 een nieuw avondklok-lichtpuntje te publiceren.

Ook een mooie gefotografeerd? Stuur die naar De Orkaan.

2014-12-04 18.04.03

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *