Liften EN roltrap ‘buiten werking’ bij station Zaandam en Stadhuisplein

De roltrap van centrum Zaandam naar het station en Stadhuisplein vertoont wel vaker kuren. Wij kunnen het geen ‘kinderziektes’ meer noemen, meer een chronische aandoening. Maar de afgelopen dagen was de roltrap officieel ‘buiten werking’.

Tegelijkertijd wordt er (al weken) aan de lift naast de roltrap gewerkt. Die is dus ook ontoegankelijk. En tot overmaat van ramp was de lift aan de westkant van het station ‘defect’.

Wie met rolstoel, rollator of kinderwagen naar het station of Stadhuisplein moest of in omgekeerde richting wilde reizen, was gedwongen te improviseren of een andere route te zoeken. Vanuit centrum Zaandam is het mogelijk de roltrap of lift naast de Mediamarkt te gebruiken. De westkant van het station was voor rolstoelen e.d. geheel afgesloten.

Dit zette Sonja Puhl-Diehle op Twitter:

Deze foto maakten wij gister bij het Stadhuisplein. Daar is de lift al weken buiten werking. Sinds een paar dagen ook de roltrap vanwege werkzaamheden aan het Romanov-complex.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Tja, valt niet mee om het eens een keer goed te regelen, maar ja, Zaanstad hè ?
  Blijft allemaal maar amateuristich aanmodderen in deze gemeente.

 • Ernst Debets

  Zie ook mijn antwoord op het mailtje van Sonja: een tweetjes naar @ProRail en @NS_Stations werkt prima is althans mijn ervaring op station Zaandijk (3 liften): meestal is het probleem de volgende dag verholpen.

  • Sonja

   Nee Ernst een mailtje naar ProRail NS was niet nodig omdat er al een sticker op de liftdeur zit zoals je op de foto ziet. Een alternatieve route via het gebouw van de omgevingsdienst ernaast zou onderzocht kunnen worden m.i

   • Ernst Debets

    Sonja, ik zag ook een tweetjes van ProRail met de oorzaak: er is een reserveonderdeel besteld dat een paar dagen duurt.
    Vrij valide verklaring dunkt me en bewijst dat ProRail de zaken wel degelijk serieus neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *