Lintjes in Wormerland en Oostzaan

In Wormerland werden vijf vrijwilligers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: mevrouw Hoek-Nooij, mevrouw Floore van Diepen, mevrouw Carla Kenter-Smit, Ruud Houwing en George Beumer.

In Oostzaan werd een echtpaar, de heer Lavooij en mevrouw Lavooij-Janzen, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Hoek-Nooij en Mevrouw Floore van Diepen betekenen veel voor de Maria Magdalenakerk in Wormer.  Mevrouw Floore heeft meerdere vrijwilligersfuncties bekleed voor o.a. Zorgcentrum Torenerf, de pastoraatgroep, werkgroep de Brug, sociale werkplaats de Splinter en als mantelzorger.

wormerland lintjes1Mevrouw Hoek is ook jarenlang actief geweest als lid van de bezoekersgroep, de pastoraatsgroep, redactielid van het Kerkblad, als chauffeur en als bezorgen van warme maaltijden voor Tafeltje-Dek-je bij mensen thuis. Burgemeester Tange:

“U verzet beiden heel veel werk bij het overlijden van kerkgenoten. Het begeleiden van mensen in hun laatste levensfase, het opvangen van familie en het samen vormgeven aan de avondwake en uitvaartmis. U bent voor de gemeenschap van Wormerland, ongeacht levensbeschouwing, van onschatbare waarde.”

wormerland lintjes3Mevrouw Carla Kenter-Smit ontving een lintje voor haar jarenlange inzet bij onder meer Vereniging de Zonnebloem en de Federatieve Vrouwenraad. Dat Carla zich vol enthousiasme inzet voor voor haar medemens blijkt uit haar functie bij de Zonnebloem, waar zij wekelijks vaste gasten bezoekt aan huis en activiteiten begeleidt. Bij de Federatieve Vrouwenraad zet zij zich in voor de ouderen in ons dorp in haar functie als vrijwilliger, penningmeester en voorzitter. Geen winkelier in Wormer die Carla niet kent, wanneer zij hen een bezoek brengt en met een bevlogen verhaal prijzen in de wacht sleept. Niet voor zichzelf, maar voor de jaarlijkse verkoopmiddag en loterij in Torenerf.

wormerland lintjes4Ruud Houwing en George Beumer werden naar het gemeentehuis gelokt met de smoes dat zij het gingen hebben over een bescheiden afscheidsreceptie bij de Brandweer. De heren belandden echter op een iets minder bescheiden aangelegenheid: hun eigen benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Tange:

“Wij wonen in een samenleving waar we kunnen rekenen op hulp wanneer dat nodig is.  Dat geeft een veilig gevoel. Veel van onze hulpdiensten, zoals de vrijwillige brandweer worden bemand door betrokken vrijwilligers.  Mensen die zich geheel onbaatzuchtig inzetten voor onze veiligheid. Er zijn ook mensen bij wie die betrokkenheid zich uit in een mooie carrière van ruim 35 jaar. Heren Beumer en Houwing, u heeft met uw gedrevenheid, betrouwbaarheid en loyaliteit laten zien, dat u behoort tot die bijzondere groep mensen die van grote betekenis zijn voor de veiligheid in onze samenleving.”

De heer Beumer (links) ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten als lid van de vrijwillige brandweer post Wormer, onder meer als bevelvoerder en kazernecommandant. De heer Houwing (rechts) ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten als lid van de vrijwillige brandweer post in Assendelft en Wormer, laatstelijk in de rang van bevelvoerder en instructeur.

Oostzaan

Op dinsdagochtend 25 april reikte Burgemeester Rob Meerhof twee Koninklijke onderscheidingen uit in de Raadzaal van de KunstGreep, Kerkbuurt 4 te Oostzaan.  Het gaat om het echtpaar Lavooij, de heer Johan Lavooij en mevrouw Elizabeth Mary Lavooij-Janzen, beiden geboren in 1948.

oostzaan lintjesDe heer Lavooij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn diverse activiteiten en functies voor de Doopsgezinde Gemeenten, de Doopsgezinde Historische Kring, het Doopsgezinde Verzorgingstehuis, de Doopsgezinde Sociëteit, de Doopsgezinde Bibliotheek en de Rotary Amsterdam.

Mevrouw Lavooij-Janzen kon niet geloven dat ook zij tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd. Mevrouw Lavooij-Janzen ontvangt het lintje vanwege haar activiteiten bij de Doopsgezinde Gemeente, het Oecumenisch Beraad en de Doopsgezinde Bibliotheek bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ton de Kleijn, oud districtshoofd van de Nationale Vereniging de Zonnebloem

    Mooi artikel en gefeliciteerd aan de gedecoreerden. De Zonnebloem is echter geen stichting, maar een vereniging, die is opgericht in 1949!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *