Live in de Zaanstreek dit weekend: concert-agenda

Hij is er weer: DE CONCERTAGENDA VOOR DE ZAANSTREEK. Samengesteld door de altijd scherpe Sandra van Rij, die ons wijst op gigs in Zaandam, Wormerveer, Assendelft (en Diemen & Kampen!).

Rock, folk, hardrock, meezing-disco voor Egyptische pakezels, Deutsche Abend, jamsessie, akoestisch… Negen plekken met live-muziek.

Vrijdag 27 februari 2015

 • heavyPODIUM DE FLUX: Heavy Night met: Selfmachine, Bloid, Man as Plague. Locatie: Zuiderkerkstraat 2, Zaandam. Tijd: 21.00. Entree: tickets aan de deur.

Zaterdag 28 februari 2015

 • PODIUM DE FLUX: Goede doelen disco. Keihard Dansen voor het Brooke Hospital voor Animals! www.brooke.nl of www.facebook.nl/Brooke-Hospital. Redt de werkpaarden en pakezels in Egypte, Pakistan en India terwijl je een jongens-tegen-de-meisjes-competitie doet, of meezingt of terwijl je de playback-battle wint! Er zijn leuke prijzen te winnen ;-). Locatie: Zuiderkerkstraat 2, Zaandam. Tijd: 21.30
 • ROCK CAFE JINX: Deutsche Abend met Wasted Generation e.v.a. artiesten. Locatie: Zuiddijk 7, Zaandam. Tijd: 21.00. Entree: gratis (zie comments).
 • DE GROOTE WEIVER: Live on Stage (voorheen Flat Out Friday) presenteert: The Ragbags, Eternal Symphony, General Redbeard. Locatie: Industrieweg 1a, Wormerveer. Tijd: 21.00. Entree: Ticket aan de deur.

Het wekelijkse vrijdagprogramma Flat Out Friday is dus van naam gewijzigd in Live On Stage, daarnaast is er een tweede wijziging: men organiseerde al rockavonden in ’t Makerijtje, maar nu ook op locatie van De Groote Weiver!

Zondag 1 maart 2015

 • ROCK CAFE JINX: Try-out van een nieuwe band: 3 Lesbians On A Camping. Locatie: Zuiddijk 7, Zaandam. Tijd: 21.00 . Entrée: gratis
 • jo hamiltonROOTS AAN DE ZAAN: Presents: Jo Hamilton & Band @ Zaantheater. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam. Tijd: 16.00. Zie: www.zaantheater.nl of www.rootsaandezaan.nl
 • TAPPERIJ DE VERWACHTING: Sunday Roast: Heerlijk eten met uitstekende semi akoestische live muziek van: Machiel Boon en Ruben Hoeke. Locatie: Dorpsstraat 584, Assendelft. Tijd: 16.00 . Entree: gratis.
 • CAFE DE MELTERIJ: Ierse sessie met Wesley Hollander & friends. Ierse/Schotse folk en muzikanten/zangers zijn welkom. Locatie: Wandelweg 76, Wormerveer. Tijd: 16.30 Entree: gratis.
 • BABBELS: Jammen om 15:00, Krommenie.

Evenementen: Haltpop-nieuws: Er is een dream or donate pagina aangemaakt i.v.m. het eerste lustrum van Haltpop. In 2014 kon – helaas – door te weinig budget het 10e Haltpop geen doorgang vinden, dit jaar kan dat wel. De grootte van het evenement is echter nog wel afhankelijk van crowdfunding. Ga dus naar: http://www.dreamordonate.nl/1004-haltpop-10 en doneer om de lustrumkroon op ons Zaanse muziekjaar te zetten!

Het Zaans/Landsmeerse duo The Damned & Dirty speelt vrijdag 27 februari a.s. in Het Wapen van Diemen, Ouderkerkerlaan 8 te Diemen. Vanaf 20:00.

De Zaanse DRUKWERK-fans zullen wat verder moeten reizen. Deze band laat het werk van hun album “Tegen Beter Weten In” helemaal in Kampen horen! Zaterdag 28 februari om 20.30 uur in ’t Ukkien, Korteweg 4 te Kampen.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Sandra van Rij

  Hoi Redaktie!

  Ik zie ineens dat het adres niet klopt van het Facebook evenement van The Damned & Dirty. Het adres moet zijn: Ouderkerkerlaan 8 te Diemen.

  Weet niet of jullie dat nog kunnen aanpassen?

  Met vriendelijke groet,

  Sandra van Rij

 • De Orkaan

  yep… maar zaterdagochtend pas… ;(

 • Sandra van Rij

  Hoi Redactieleden!

  Ik heb begrepen dat er verwarring – in ieder geval bij mij of door mij – is ontstaan over de Deutsche Abend in Rock Café Jinx. Voor zover ik heb begrepen is het optreden van Wasted Generation geannuleerd i.v.m. ziekte van de zanger. Het kan mogelijk zijn dat er een vervangende band is/komt, maar bevestiging hiervan is (nog) niet ontvangen.

  Uiteraard is RCJ gewoon open en net zo fantastisch als immer (gerade aus)

  Verder heeft Grand Café De Bataaf pal voor het weekeinde een nieuwe Facebook page in gebruik genomen: De Bataaf heet deze. Nu heb ik gemist of daar iets speelt dit weekeinde.

  Verder heeft Bar Babbels in Krommenie morgen een jamsessie, ook dit evenement popte niet op in mijn overzichten.

  Tot slot blijkt er een benefiet te zijn geweest gisteravond in Las Vegas t.b.v. KIKA, voorzien van een live band, maar op internet was er alleen salsa dansen terug te vinden.

  Ik ben dagelijks bezig met Facebook evenementen te verzamelen om zodoende een live concertagenda te kunnen maken, dit keer zaten er verkeerde aardstralen onder Facebook. Dat is mij slechts 1 keer eerder overkomen.

  Mij wacht de guillotine… vrees ik.

  Met oprechte excuses en vriendelijke groet,

  Sandra van Rij

 • De Orkaan

  Opmerking bij Jinx gezet, Babbels toegevoegd, aardstralen met wichelroede weggejaagd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *