Lokaal Zaans doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

In september meldden we dat Lokaal Zaans mee zou doen met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 met als lijsttrekker Tyler ter Meulen. Vertrouwde gezichten Simone van Otterloo en Marianne Doeves – de Boer zouden zich terugtrekken. Simone door de nasleep van long-covid, Marianne vanwege haar zwangerschap. 

Toen Tyler ter Meulen zich plots aanbood bij Forum voor Democratie met als plan daarop Lokaal Zaans op te doeken, waren Van Otterloo en Doeves – de Boer verrast. En niet blij. Ter Meulen werd direct uit de partij geschopt (vertikte het daarna de wachtwoorden van de website over te dragen) en de raadsleden zouden zich beraden op de toekomst. 

Die toekomst blijkt er op korte termijn voor Lokaal Zaans niet in te zitten. Vanmiddag ontvingen wij een mail waarin wordt gemeld dat Lokaal Zaans niet mee zal doen met de komende verkiezingen. Door eerdergenoemde omstandigheden menen zij de zware taak die raadsleden hebben niet goed te kunnen uitvoeren: 

‘Als we het doen, willen we het goed doen is ons motto.’ 

De beslissing was zwaar, want ze hebben gemerkt dat er behoefte is aan een Zaans lokaal geluid: 

‘We hebben ons de afgelopen jaren met veel plezier, enthousiasme en gedrevenheid ingezet voor alle inwoners en ondernemers, van alle dorpen/wijken in Zaanstad. We kijken met trots terug op wat we in korte tijd hebben neer kunnen zetten.’ 

Misschien zien we de partij in de toekomst terug: 

‘Wij ronden onze raadsperiode zo goed mogelijk af en wie weet wat de toekomst brengt.’ 

Ter Meulen hebben we gevraagd hoe het zit met zijn Forum-carrière. Hij verwijst ons door naar een woordvoerder van… Forum (die geen haast maakt om te antwoorden). 

Foto van LZ-Twitter-account (14 oktober 2021), de fractie in gelukkiger tijden met De Boer links, Van Otterloo rechts en Tyler in het midden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *