Tyler ter Meulen wil met LZ naar Forum voor Democratie

In september werd bekend dat Tyler ter Meulen de lijsttrekker wordt van Lokaal Zaans en dat de huidige fractievoorzitter Marianne de Boer de komende verkiezingen niet op de kieslijst zal komen. 

Ter Meulen is lid van Forum voor Democratie en die partij gebruikte Purmerend als proeftuin voor Zaanstad. Daar haalden ze gisteren 2 zetels bij de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen.


UPDATE: Tyler ter Meulen per onmiddellijk ‘ontslagen’ bij Lokaal Zaans.


Vanmorgen ontvingen we een ‘mededeling’ van Tyler ter Meulen die hij naar alle Zaanse media had gestuurd. Het kwam erop neer dat hij zich onder meer zorgen maakt over Zaanstad, de aanvallen op de democratische rechtstaat, medische discriminatie en peperdure klimaatplannen. 

Ook sprak hij zich uit tegen ‘De versplinterde lokale politiek’ die geen weerstand kan bieden tegen de kracht van landelijke partijen.’ (Lokaal Zaans is in 2019 ontstaan als splinter van de VVD). De laatste alinea van zijn mededeling vonden we opvallend: 

‘De aankomende periode, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, wil ik mij inzetten om een goede campagne te voeren, met een sterke nationale support, om ook in Zaanstad tijdens de volgende raadsperiode gezond verstand terug de Zaanse politiek in te brengen.’ 

We namen contact op met Ter Meulen en vroegen hem bij welke partij hij ‘sterke nationale support’ gaat halen. Het antwoord was niet erg verrassend: 

‘Gisteren heb ik het besluit genomen om contact te zoeken met Forum voor Democratie. Ik wil daar nog niet te veel over zeggen, want de gesprekken moeten nog plaatsvinden. Als die gesprekken goed verlopen dan zal Lokaal Zaans niet meer meedoen aan de verkiezingen.’

De foto boven is digitaal knutselwerkje van De Orkaan, op de plek van het FvD is in het origineel het LZ te zien, foto is screenshot van een optreden in het Zaanstad Beraad van Tyler ter Meulen.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Evert Hartog

    Verbaasd mij niet. Hij is een zogenaamde klimaatontkenner, zit wat dat betreft op dezelfde lijn als Baudet. De VVD moet ook bij zichzelf te rade gaan als alle afsplitsingen van die partij naar extreem rechts overgaan. Vreemd dat hij tegen verspintering is en er zelf van harte aan mee doet.

  • Rein Bakker

    Zo gaat extreem en populistisch rechts er dus uit zien in de gemeente Zaanstad, compleet met jasje en speldje.

  • “Het kwam erop neer dat hij zich onder meer zorgen maakt over de aanvallen op de democratische rechtstaat”. Het is juist het FvD dat de democratische rechtstaat continue aanvalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *