Luilakvuren onder vuur? Doe normaal!

Tradities bewegen mee met de tijd, dat is de natuur. Maar, waar tegen de aanpassing van het Sinterklaasfeest druk wordt geprotesteerd, hoor je over het terugdringen van luilak bitter weinig.

Het begon met het aanwijzen van vuurplaatsen. Vervolgens was er een vergunning vereist en nu…. als het aan ZNSTD ligt, is Wormerveer dit jaar voor het eerst sinds decennia luilakvuurloos!

Michel Schermer van Facebookgroep Wormerveer maakte een foto van het verbodsbord dat recent is geplaatst op de vuurplaats aan het Noordeinde (ook die prachtige foto hierboven is van Michel):

Foto: Michel Schermer

Op de plek gaat gebouwd worden, maar daar is nog niet mee begonnen, dit jaar kan er nog makkelijk een keer een flinke stapel gebouwd worden. Het is al over een maand!

De wijkmanager vertelt intussen dat het aantal vuren ‘afneemt’ door de overlast en omdat het niet goed zou zijn voor het milieu. Bij ons gaat het er niet in dat in een gebied waar de dagelijkse CO2-uitstoot voor 25% afkomstig is van de industrie, dit traditionele vuur de oplossing zou moeten leveren.

Oproep

Juist het ondeugende boevengehalte gaf het volksfeestje van oudsher zijn charme. Rest ons dus niets anders dan op te roepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Haal de pannen en deksels uit de kast, trommel je buren uit hun nest. Smeer zeep op alle ramen en ontsteek het illegale vuur! Luilak is van ons!

Het is op vrijdag 18 op zaterdag 19 mei.

Zo stond de stapel er vorig jaar bij:

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *