MAAK.Zaanstad annexeert Wormer

MAAK.Zaanstad MAAKT er vooral een potje van. Bij een paginagrote advertentie vorige week bleken de MAKERS niet te weten waar de verschillende plaatsen in Zaanstad lagen.

In een recente Facebook-peiling MAKEN ze het nog bonter door Wormer te annexeren.

ROSA-raadslid Mariska Schuttevaêr trof op Facebook de onderstaande peiling over Zaanstad aan. Het verhaal was geïllustreerd met twee foto’s. Op de onderste was volgens haar toch echt Wormer te zien, “Wormer ligt bij mijn weten niet in Zaanstad.”

Op Facebook plaatste ze een reactie, maar de MAKERS kijken daar niet naar, er kwam geen antwoord. Het begrip ‘sociale media’ wordt nogal eenzijdig opgevat door de MAKERS: zenden! (wie MAAKT eigenlijk MAAK.Zaanstad?).

maak fb

MAAK.Zaanstad MAAKTE ook een fotowedstrijd bekend. In de jury de “gerenomeerde” fotograaf Bart van Hombrug. Maar kennelijk niet zo gerenommeerd dat ze weten dat hij Bart Homburg heet.

Bart Homburg

O ja, Westzaan konden de MAKERS niet vinden, hoe zou dat toch komen? Geen Zaankanters?

maak westzaan

Maar goed… Zaankanters dromen dan weer wel… over slakken bijvoorbeeld.

Dromen van een slakkenfarm……

Posted by MAAK.Zaanstad on dinsdag 17 november 2015

Alle video’s zien? Dat kan hier.

maak videos

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Andries

  Gerenomeerde fotograaf? Spellen kunnen ze ook al niet!

 • De Orkaan

  Inderdaad, dat was hun spelling.

 • Als we dan toch muggen aan het ziften zijn: schrijf dan de naam van de gerenommeerde fotograaf goed: Bart Homburg in plaats van Bart van Homburg

 • De Orkaan

  eehhh… dat was eigenlijk ons punt…

 • Geralt Lammers, woordvoerder ZNSTD

  Waar zouden we zijn zonder de opmerkzame blik van De Orkaan? Dank voor jullie oplettendheid.

  Spel- en naamfout hersteld op onze site, op Facebook is dat wat lastiger.
  De foto van Wormer laten we even staan, want als we dat Facebook- bericht aanpassen, raken we ook al die interessante, inhoudelijke reacties kwijt en dat zou zonde zijn.
  En laten we eerlijk zijn, het uitzicht op die prachtige historische wand van Wormer hoort natuurlijk ook een beetje bij Zaanstad…

  Hartelijk dank voor het plaatsen van de link naar de MAAK.Zaanstadvideo’s. De filmpjes zijn inmiddels ruim 25.000 keer bekeken! We doen overigens ons best zo veel mogelijk te antwoorden op reacties. De inhoudelijke reacties op stellingen worden ook meegenomen in de samenvattingen van het gesprek met de stad.

  Dat gesprek wordt deze week ook weer gevoerd.
  Maandag 30 november (vanavond) is er een thema-avond over Bouwen en Wonen in Zaanstad-Zuid (De Fabriek, Zaandam, vanaf 20 uur), woensdag 2 december over Economie en Toerisme (Kreatief Pakhuis, Zaandijk, vanaf 20 uur), en zondag 6 december is de MAAK.Zaanstadbus bij wielerclub DTS.
  Check de agenda op http://maak.zaanstad.nl/agenda

  Dennis Nolte, de man achter de MAAK.Zaanstadbus is inderdaad geen Zaankanter. Dat is bewust, hij kijkt met een frisse blik tegen de verhalen van Zaankanters en hun bestuurders aan.

  Overigens was De Orkaan de eerste die een foto van de bus plaatste. Dennis nodigt jullie graag uit om de bus ook nog een keer van binnen te komen bekijken, bijvoorbeeld zondag 6 december bij DTS.

 • De Orkaan

  Wij gaan ons best doen… de eerste en de laatste willen we zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *