Maand lang omfietsen tussen Westerkoog en Rooswijk

Het fietspad tussen Westerkoog en Rooswijk is vanaf 23 augustus 4 à 5 weken afgesloten. Fietsers moeten omrijden via de Wezelstraat.

Daarna gaat het fietspad weer open maar ter hoogte van de rotonde Guisweg / Rooswijk wordt tot eind december gewerkt, waardoor daar een smallere doorgang voor fietsers komt.

De borden met de aanduiding van de afsluiting zijn al weken geleden geplaatst, de borden met de omrijroute worden morgen neergezet. Ook wordt dan duidelijk gemaakt hoe lang de omleiding blijft.

De afsluiting is nodig omdat in opdracht van het Hoogheemraadschap leidingen vernieuwd moeten worden. Een andere planning of een omrijroute voor fietsers via de rijweg is volgens Zaanstad niet mogelijk. Dat zou te gevaarlijk worden omdat er rijplaten worden neergelegd voor het werkverkeer en er ook boringen worden gedaan.

Verschillende omwonenden vroegen zich af of de planning (23 augustus begint het nieuwe schooljaar) wel zo handig was. Ook vroegen mensen zich af waarom de informatie over omrijroutes en duur van de omleiding nog niet beschikbaar waren. Die komen nu dus – maar wel rijkelijk laat.

Foto’s: Irene Meeuwsen (boven) en Matthijs van Oostveen (onder).

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Karin Timmerman

  Kan je wel via de Middel en fietspad langs guisveld dat bij politieburo Uitkomt verder naarRooswijk of de spoorweg overgang Guisweg?

  • D feeke

   Dat vraag ik me ook af mijn kind komt uit Assendelft moet naar smc in zaandijk
   Waarom ga je dit met start schooljaar doen had dit in juni gedaan of toen ze thuis werkten. Zeker voor de brugklassers hoop gedoe
   Dan tot december slechte doorgang rotonde met enorm veel fietsverkeer daar. Dat wordt chaos. Vorig jaar heeft het daar al open gelegen hadden ze beter gelijk kunnen doen

 • Wouter Bahlmann

  Het fietspad dat vanaf de Middel langs de A8 loopt en achter het politieburo langs op de rotonde guisweg/rooswijk uitkomt heef geen hinder van deze afsluiting.

  Het fietspad langs Smitco en molen De Schoolmeester wordt een doodlopend fietspad. Ik hoop dat ze daar aan het begin zullen aangeven dat dit omfietsen wordt. Wij hebben alleen een bord zien staan vlak bij de aansluiting op het te af te sluiten fietspad.

  • Jaap Meeuwsen

   Dat is dan wel een flink stuk omfietsen, 2 keer per dag voor de scholieren en dat tot december !
   Zo lang ? Wat gaat er allemaal gebeuren zeg.
   Misschien gaan ze wel een solar road aanleggen.

 • Jos Blomkwist

  Misschien maar eens voor de verandering het probleem bij de auto leggen en 1 rijbaan afsluiten voor een tijdelijk fietspad? In Zaanstad is de fietser altijd de klos.

 • Bert Versteeg

  Slim bedacht is het niet, ze hadden ook in juli deze werkzaamheden kunnen uitvoeren dan waren er in ieder geen schoolgaande kinderen.
  Maar eigenlijk is het niet eens zo heel veel omrijden maar de route is wel een stuk gevaarlijker omdat je 3x erg goed moet uitkijken.
  Het gevaarlijkste punt is de Guisweg bij de rotonde die je moet oversteken, dan moet je 150 meter verder de Wildeman over en vervolgens moet je weer goed uitkijken as je van de Glazenmaker naar het Oosterveld wilt.

  • Jaap Meeuwsen

   Slim en bedacht zijn twee woorden Bert.

   Slim : pienter, intelligent, scherpzinnig
   Bedacht : het vermogen te hebben na te kunnen denken

   En laat dat nu blijkbaar hier net weer eens ontbreken.

 • Irene Ellermeijer

  Waarom niet één rijbaan gebruiken voor fietsers en afzetten voor auto’s, toch veel eenvoudiger?????

 • gmaa nootebos

  Rondje molen wandelen of rennen is ook niet meer mogelijk. Ze werken alleen tussen het viaduct en het politiebureau….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *