Maandag dag van de waarheid voor Verkademedewerkers

In januari meldden wij dat er bij Verkade in Zaandam 87 fulltimebanen verdwijnen. Aankomende maandag krijgen de medewerkers in persoonlijke gesprekjes van een kwartier te horen of hun baan daarbij zit of niet.

De reden voor de ontslaggolf, die vooral productiemensen gaat raken, zou een teruggelopen vraag naar producten uit de fabriek aan de Westzijde zijn.

In 1990 werd Verkade overgenomen door United Biscuits en sinds 2014 is het onderdeel van de Yildiz Holding. Dit Turkse bedrijf heeft ook merken als Delacre en Godiva, de chocolade werd al niet meer aan de Zaan gemaakt.

De woordvoerder van Verkade wil vooralsnog niet naar buiten brengen hoeveel van de medewerkers maandag slecht nieuws zullen ontvangen.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Marcel Peereboom

    Verkade heeft haar eigen graf gegraven. Winst stond na 2014 boven kwaliteit. De goedkopere ingrediënten, van bijvoorbeeld de Sultana’s, zorgden ervoor dat de smaak niet meer te hachelen was. Zelfs het eigen personeel, liet de ooit zo smakelijke reepjes links liggen.
    Een belangrijke tendens is tegenwoordig, dat er niet naar de eigen medewerkers wordt geluisterd. Werken of anders thuis achter de geraniums zitten. De baas weet het namelijk altijd beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *