Man uit Zaandam gearresteerd voor ‘sextortion’

Begin deze maand is een 27-jarige man uit Zaandam, samen met een 30-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van chantage.

De mannen zouden minstens 34 mannen uit heel Nederland hebben afgeperst door te dreigen filmpjes waarin ze seksuele handelingen verrichtten openbaar te maken.  

Sextortion is een term die wij niet dagelijks gebruiken. Gelukkig legt de politie Zaanstreek via haar Facebookpagina uit wat het is:

‘Afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. Dit kan een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn, maar het kan ook zijn dat webcambeelden van iemand zo gemonteerd worden dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige, zodat ook op deze manier gechanteerd wordt met het online zetten van materiaal. De afperser wil meestal geld of juist meer pikante foto’s of video’s van het slachtoffer. Vaak zijn de foto’s en video’s gestolen via social media, e-mails, door het overnemen van webcams of door het stelen van apparatuur.’

De twee mannelijke verdachten zitten nog zeker 90 dagen in voorlopige hechtenis: de Raadkamer heeft dat donderdag beslist. Ze hebben allen een bekentenis afgelegd.

Ps. Vergeef ons de fantasieloze foto linksboven. Wij wisten niet precies welke afbeelding passend zou zijn bij een gearresteerde sextortion-verdachte.

De politie koos op haar Facebookpagina voor onderstaande foto bij het bericht. Zullen de agenten ook op de Zaanse Schans bezig zijn geweest met het speuren naar sextortion-boeven?

politie-zaanse-schans

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *