Marianne Doeves – de Boer (LZ) stapt over naar DZ

Marianne Doeves – de Boer van Lokaal Zaans sluit zich per direct aan bij Democratisch Zaanstad. Tot de verkiezingen zal Simone van Otterloo, die kampt met de nasleep van long-covid, de LZ-kar alleen trekken. 

Eerder meldde Lokaal Zaans dat zij niet mee zouden doen aan de komende verkiezingen. Dit gebeurde nadat beoogd fractievoorzitter Tyler ter Meulen zich plots aanbood bij Forum voor Democratie met als plan daarop Lokaal Zaans op te doeken. Ter Meulen werd direct uit de partij geschopt en vertikte het daarna de wachtwoorden van de website over te dragen. 

Voor Marianne Doeves – de Boer werd het raadswerk teveel, ze verwacht een baby, maar toen ze werd benaderd door Democratisch Zaanstad ging ze toch overstag: 

‘ Mijn eerdere keuze om de politiek te verlaten was ingegeven door de te smalle basis van lokaal zaans. Wil je het raadswerk goed doen, dan kost dat tijd. Als je daarnaast ook nog de trekker van een partij bent dan vraagt dat nog veel meer inzet, die ik mede gezien mijn gezinsuitbreiding niet (meer) kan en wilde leveren. Mijn passie om met de politiek in te zetten om alle dorpen op de kaart te zetten in zaanstad, het erfgoed te behouden, mezelf hard te maken voor goede verkeersontsluitingen in Zaanstad en wat te doen aan de criminaliteit is echter onverminderd en er zijn nog veel projecten die ik graag ook in de volgende raadsperiode voort zou zetten. Het werk is nog niet af zeg maar. Mocht ik in de raad gekozen worden voor DZ kan ik het lokale geluid voort zetten met een grotere groep bekwame mensen om me heen. Waarbij ik toch een stapje terug kan doen omdat ik geen partij hoef te leiden en tegelijkertijd me ik kan blijven zetten voor al die zaankanters, zoals ik de afgelopen 4 jaar ook gedaan heb.’ 

Voor Simone was aansluiten bij DZ een brug te ver: 

‘DZ heeft ons inderdaad benaderd om samen te werken maar mijn besluit om niet verder te gaan bij DZ is omdat onze standpunten voor mij toch te ver uit elkaar lagen. Desalniettemin wens ik Marianne heel veel succes en in de komende verkiezingen.’ 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *