Prachtvolle Marktplaats-verhalen: Gebluste kalk Westzaan

Op Marktplaats wisselen spullen van eigenaar zoals een orkaan ook spullen verplaatst. In deze serie kijken we naar advertenties die ons verwonderen en waar we diep nieuwsgierig van worden.

Waar je voor de Mongoolse Yurt diep in de buidel moet tasten zoeken we het nu in de gratis hoek. Gratis? Ja echt gratis!

door: Bas Sommeijer

De titel van de advertentie heeft het over een zak ‘gebulste kalk’, maar wij vermoeden dat het over gebluste kalk gaat. Gebluste kalk wordt gebruikt in metselmortel, die grijze streepjes tussen de bakstenen in een muurtje. Als we internet mogen geloven is het een wondermiddel. Een natuurlijke verbindingsvertrager, houdt beter water én steentjes vast. Als het uitgehard is, is het waterdicht, brandwerend en elastisch. Handig bij verzakkende huizen en aardbevingen. Je mag het alleen niet gebruiken bij funderingen en agressief water. Ben je klaar met metselen en heb je dan nog een restje over? Strooi het dan in je tuin, daar worden je plantjes blij van.

Lichaam wegmaken

Wil je het gebruiken om een lichaam te laten oplossen, zoals ze in films of series doen, dan kan je dat beter niet doen. Uit een experiment uit 2012 in België bleek dat kalk, geblust of ongeblust, er juist voor zorgt dat het lichaam beter bewaard blijft. 

Heb je ruimte voor dit veelzijdige product en vind je het niet erg als er een klein gaatje in de zak zit? Dan kan je de zak gratis ophalen bij Marius in Westzaan.


Als je zelf tegen een potentieel verhaal op Marktplaats aanloopt, tip ons dan via info@deorkaan.nl. En, nu we je toch tikken, de redactie van De Orkaan zoekt keihard naar (zeer goedkope) (Perzische) tapijten voor de isolatie van de Podcast-studio. Ook tips daarover zijn welkom!

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Louis Dirksen

  Marktplaats?

  Was vroeger gratis maar nu? Heeft u iets wat wij industriegoed vinden? Kost 25 euro, meneertje! Dat is meer dan dat wat je kwijt wilt, kost.
  25 euro plaatsingskosten voor 4 liter zoutzuur in industriejerrycan. Dat gaan we niet doen.

  Een Orkaanlezer met interesse kan het bij mij afhalen. Niet mengen met de kalk uit Westzaan want dat is niet bevordelijk voor je levenskansen…….

 • Ruud Vermeul

  Isoleer de wanden met kartonnen eierdozen.
  Wel even sparen en vrienden en bekenden vragen hetzelfde te doen

 • Bert Versteeg

  Wat is agressief water?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *