Marwan Khairi (ex-sponsor OFC) verdacht van cocaïnehandel

De politie hield gistermorgen (15 juni) vroeg in de ochtend twee Oostzaners van 46 en 53 aan in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel.

Volgens Het Parool gaat het in het laatste geval om de voormalige geldschieter van voetbal OFC, Marwan Khairi (ex-sponsor OFC) die aangehouden is.

In Oostzaan en op andere plekken zijn huiszoekingen gedaan. De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van het bezitten en handelen in harddrugs.

Bij de doorzoekingen werden drie auto’s, horloges, sieraden, een groot geldbedrag en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek aldus de politie.

Khairi werd twee weken geleden na een lange rechtsgang uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van witwassen van meer dan € 1 miljoen en belastingfraude. Hij ontliep daarmee een jaar cel. De rechter ging mee in zijn verdediging dat hij het geld waarvan de herkomst duister was en dat deels naar OFC was gegaan van zijn ‘steenrijke’ vader in Jordanië had gekregen. Ook had hij grote sommen geld van vrienden geleend aldus Paul Vugts in Het Parool. Dat laatste argument was overigens nieuw, Khairi had eerder ook beweerd het geld met de handel in keukens te hebben verdiend. In het verleden is hij veroordeeld wegens handel in illegale CD’s. Het geld dat hij daarmee heeft verdiend is nooit in z’n geheel ontnomen door justitie.

Het bewijs tegen Khairi komt volgens Het Parool onder meer uit onderschept berichtenverkeer uit de neergehaalde computerservers van Sky ECC.

De zaak rond Khairi, OFC en zwart geld speelt al ruim tien jaar toen OFC een opmerkelijke opmars begon richting betaald voetbal. Hoe spelers en trainers betaald werden was onduidelijk maar alles wees erop dat er zwart werd uitbetaald. Khairi speelde een belangrijke rol als geldschieter bij OFC zelf en de stichting Topvoetbal Oostzaan. Khairi heeft nu geen officiële functies meer bij de club. Ook werden er een serie aanslagen aan Khairi gelinkt, zowel op hemzelf als op andere betrokkenen bij OFC. Bij huiszoekingen in 2016 werden ook al drugs bij Khairi gevonden.

Oostzaan houdt de stukken over betalingen aan spelers die ze van OFC heeft ontvangen geheim.

Sportief gezien gaat het prima met OFC. De club promoveerde naar de Tweede Divisie (betaald voetbal).

Lees hier meer over de sponsor en OFC. Foto: politie.nl

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Fransje Santifort

  Blijkbaar werken de Fiod en Narcotica niet samen.

 • Dirk Marinus Sr

  De VAR moet er ook nog naar kijken…

 • Louis Dirksen

  Volgens R-TV Noordholland van hedenmiddag heeft OFC 9 nieuwe spelers om te debuteren in de tweede divisie. Niks aan de hand toch, jongens……?

  Gelukkig hebben we de Orkaan voor de echte actualiteit in de Twiskepolder, hoe wrang die soms ook moge zijn…..

 • Fred Blijestein

  Het is nooit duidelijk geweest hoe OFC aan al dat geld komt om al hun spelers – – die overal vandaan komen–te betalen.
  Het zal zeker niet van de recettes kunnen komen aangezien er amper mensen komen kijken. Het blijft allemaal heel mysterieus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *