Meedenken over verbinding A8-A9 in Assendelft

Op maandag 5 september wordt in Assendelft een projectbureau in gebruik genomen waar de alternatieven voor de A8-A9-verbinding uiteen worden gezet.

Belangstellenden kunnen vanaf 6 september elke dinsdag tot eind oktober tussen 17.00 en 19.30 uur “meedenken” over de alternatieven.

Het projectbureau staat aan Dorpsstraat 707, op het terrein van bouwbedrijf Van der Gragt.

Voor de verbinding A8-A9 zijn nog drie alternatieven over: het Nul-plus-, het Heemskerk- en het Golfbaanalternatief. Deze eerste twee werden eerder aangemerkt als meest kansrijke alternatieven. Het laatste alternatief wordt op advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage nader onderzocht.

Keukentafelgesprekken

In het projectbureau kan iedereen vrijblijvend en zonder zich vooraf aan te melden langs komen bij het om te zien en te horen hoe de ontwerpen er voor staan. Ontwerpers lichten dan met de kaart op tafel toe met welke ontwerpuitdagingen zij geconfronteerd worden en welke oplossingen zij zien.

Sinds vorige week zijn er ook ‘keukentafelgesprekken’ met belanghebbende stakeholders.

In de zomer van 2017 maken bestuurders de keuze voor het voorkeursalternatief. Dit wordt ter inzage gelegd, zodat betrokkenen een reactie kunnen indienen. Naar verwachting kan in 2019 begonnen worden met de realisatie.

Foto van de Facebook-pagina van Verbinding A8 – A9 Oké, optie Krommenie: Nee

Deel dit artikel:

Een reactie

 • vincent

  Gisteren ben ik bij het projectbureau langs gegaan.
  Opmerkingen:
  a. Voor de bouw Seandelft hadden provincie en gemeente het trace definitief moeten maken zoals dat vanaf de jaren zeventig al was gepland (naar de huidige termen Heemskerk/golfbaan variant). Nu hebben ze te maken met nieuwe woonwijk met 1001 meningen;
  b. Verdiep voornoemde tracees vergelijkbaar met laatste deel A4, zodat het lijkt dat je tegen een natuurlijke dijk aankijkt;
  c. maak er een 70 of 80km weg van met trajectcontrole (ook in het kader van de financiering aantrekkelijk);
  d. Alternatief Krommenie is niets, misschien wel de goedkoopste maar levert in het kader van MER niets op. Bovendien doet dat geen recht aan de bewoners van de huidige provinciale weg in Krommenie die al decennia lang aan het lijntje worden gehouden dat 80% van het passeerverkeer zonder bestemming Krommenie/Assendelft zal verdwijnen

  Desondanks durf ik er een fles wijn om te verwedden dat voor het goedkoopste alternatief door Krommenie gaat worden verkozen, alle milieurapportages ten spijt. Hou de centen dan maar in je zak en besteedt het aan hulpbehoevenden t.g.v. de milieuoverlast van de huidige provinciale weg. In deze adviseer ik u contact op te nemen met huisartsen in Krommenie/Assendelft over de asmatische en andere aan de luchtvervuiling gerelateerde klachten die bovenmatig zijn t.o.v. zelfs landelijk vergelijkbare industriegebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *