Meedenkfoto #10: Waar o waar? (met oplossing deel #9)

Uit de reacties op onze rubrieken Anno-Orkaan-bingo en De Geveltoerist blijkt dat we snuggere lezers hebben. Mensen die hun ogen niet in de achterzak hebben. Slimmerds met oog voor detail. 

Dat feit inspireerde Kees Malingré: hij besloot te zorgen voor een wekelijkse uitdaging. 

Kees struint de Zaanstreek af om detailfoto’s van een plek te maken. We horen graag van jou – ja, van jou! – waar het is. Daarbij zijn weetjes over de plek immer welkom. Na een week volgt de oplossing. Met een nieuwe meedenkfoto.

Kees geeft een hint:

Bij het rondfietsen in de Zaanstreek viel het me op dat er heel veel (kerk)torens zijn waarop GSM antennes staan. Niet fraai, maar ach anders komt er zo’n spuggleleijke vakwerkmast te staan. Welke oplettende Orkaan lezer herkent de juiste locatie, denk even mee.

Meedenkfoto #10

Kees Malingré

Antwoord deel #9

Kees Malingré

De negende meedenkfoto werd geraden Bert Versteeg:

‘Deze pannenberg staat aan het Herderskindpad 2 in Zaandijk (op de grens met Wormerveer) vlakbij het gemaal Het Leven en is zichtbaar vanaf de Lagedijk thv de Showboat.
Er naast staat pakhuis De Tulp.’

Kees meldt bij de foto:

Deze foto is gemaakt vlakbij het gemaal aan de zaan bij zaandijk. Het fraaie pand staat dus aan de lagedijk, tegenover de showboat (maar daar heersen andere “vrije geesten”). Een recent pand met pannen aan de wand vindt u in bouwplan de Zaag in Zaandam. 

Kees Malingré
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Hans Vrouwe

    Meedenkfoto #10
    Ik kom er regelmatig, dit is de toren van onze prachtige parochiekerk St.Petrus in Krommenie met als opvallend element dat dit één van de weinige kerktorens is zonder uurwerk maar uiteraard wel met klokken.

  • Alexander Verkooijen

    Dat is een makkelijke, voor mij althans, geboren en getogen in Krommenie 🙂 De Petruskerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *