Meedenkfoto #2: Waar o waar? (met oplossing deel #1)

Uit de reacties op onze rubrieken Anno-Orkaan-bingo en De Geveltoerist blijkt dat we snuggere lezers hebben. Mensen die hun ogen niet in de achterzak hebben. Slimmerds met oog voor detail. 

Dat feit inspireerde Kees Malingré: hij besloot te zorgen voor een wekelijkse uitdaging. 

Kees struint de Zaanstreek af om detailfoto’s van een plek te maken. We horen graag van jou – ja, van jou! – waar het is. Daarbij zijn weetjes over de plek immer welkom. Na een week volgt de oplossing. Met een nieuwe meedenkfoto.

Kees geeft een hint:

‘De gevelsteen staat op een pand dat zo te zien een godsdienstige bestemming heeft (of had?)’

Meedenkfoto #2

Kees Malingré

Antwoord deel #1

Kees Malingré

Het gaat om het torentje dat staat op het pand aan de westzijde nr. 20 in Zaandam. Wie de moeite neemt om de blik omhoog te wenden, ziet dit bijzondere bouwwerkje zeker. Voor een locatiebepaling die meer aanspreekt: het is naast Goemans ijssalon op de westzijde Het pand is tegenwoordig in gebruik bij H&W advocaten.  Omdat dit best een gunstige locatie is, hebben veel bedrijven zich hier in het verleden gevestigd. 

Kitty Awondatu gaf als eerste het juiste antwoord. Wij wuiven haar lof en roem toe! Een eervolle vermelding gaat naar Willem Melk: hij reageerde als eerste, maar zat er een huisnummer naast…

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *