Meedenkfoto #5: Waar o waar? (met oplossing deel #4)

Uit de reacties op onze rubrieken Anno-Orkaan-bingo en De Geveltoerist blijkt dat we snuggere lezers hebben. Mensen die hun ogen niet in de achterzak hebben. Slimmerds met oog voor detail. 

Dat feit inspireerde Kees Malingré: hij besloot te zorgen voor een wekelijkse uitdaging. 

Kees struint de Zaanstreek af om detailfoto’s van een plek te maken. We horen graag van jou – ja, van jou! – waar het is. Daarbij zijn weetjes over de plek immer welkom. Na een week volgt de oplossing. Met een nieuwe meedenkfoto.

Kees geeft een hint:

‘Aan de poort van Zaandam…’

Meedenkfoto #5

Kees Malingré

Antwoord deel #4

Kees Malingré

De vierde meedenkfoto… staat op naam van Karin de Bruijn. Zij wist al snel te vertellen dat de foto gemaakt werd op de Noordervaartdijk ‘bij Garage Sale daar staan die vogels Krommenie.’ Gefeliciteerd Karin! Jij bent de kanjer van de week!

Kees meldt bij devoot:

‘Hier kwam ik langs met de auto en werd gegrepen door die gekke vogels. Ik weet niet veel meer dan dat dit de Noorder Vaartdijk 10 is in krommenie. op het adres is een schroothandel gevestigd en is de ingang van Vlaar, een bekende enveloppenfabriek. Maar een leip plaatje…’

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bert Versteeg

    Dit is één van de wapenstenen bij de Hondsbosche Sluis ( Grootte Sluis) in Zaandam en om precies te zijn is het de wapensteen op de noordwestelijke hoek.
    Op de foto staat linksboven “De Hr Mr Willem Winder met daaronder Dykgraav.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *