Meer bezoekers in de winkel door online marketing in Zaanstad

Elke winkel in Zaanstad wil zoveel mogelijk klanten in de winkel krijgen. Door de komst van webshops is de concurrentie online moordend en kiezen mensen er steeds vaker voor om de producten online te bestellen in plaats van in de winkel. Dit komt onder andere door een steeds snellere bezorging, de mogelijkheid om gratis te retourneren en het is vrij makkelijk.

Toch blijft er nog een grote groep mensen over die liever in een echte winkel producten kopen. De vraag is alleen: hoe trek je meer bezoekers naar je winkel, aangezien er tig bedrijven in Zaandam gevestigd zijn. Online marketing is het antwoord om online beter gevonden te worden en zo meer Zaandammers te trekken.

Gevonden worden in Google

Door je website te optimaliseren voor Google kan je bovenaan de lijst komen te staan op relevante zoekwoorden. Als kapperszaak in Zaanstad wil je natuurlijk graag gevonden worden in Google op het zoekwoord ´kapperszaak Zaanstad´. Zo kan je nieuwe klanten trekken die naar je kapperszaak gaan. Om dit te bewerkstelligen kan je twee dingen doen. Adverteren in Google of je website optimaliseren voor de zoekmachines waardoor je gratis bovenaan komt te staan. Bij het adverteren op Google betaal je per klik dat iemand naar je website navigeert. Het voordeel hiervan is dat je direct bovenaan een zoekresultaat komt te staan dat voor jouw bedrijf relevant is. Het nadeel is dat je wel moet betalen.

Naast adverteren kan je ook je website zo optimaliseren dat je organisch scoort op een bepaald zoekwoord. Dit is geheel gratis, alleen kost het tijd om uiteindelijk hoog te scoren in Google. Dit is echter wel afhankelijk van de concurrentie op een zoekwoord. Je kan je voorstellen dat meer bedrijven willen scoren op ‘kapper’ dan op ‘kapperszaak Zaanstad’. Het optimaliseren van je website en uiteindelijk gevonden worden op relevante zoekwoorden is echter niet gemakkelijk. Bij dit online marketing bureau kan je terecht om hoog in Google te komen en uiteindelijk meer omzet te genereren.

Google My Business

Om lokaal gevonden te worden in Zaandam kan Google My Business enorm belangrijk zijn voor je bedrijf. Dit is een internet service van Google. Door het invullen van My Business wordt het bedrijfsprofiel weergegeven in Google en Google Maps als mensen zoeken naar je bedrijf of vergelijkbare bedrijven. Hierdoor zien mensen contactgegevens en kunnen ze via Google Maps direct navigeren naar je winkel. Google My Business is geheel gratis en een goede manier om meer bezoekers te krijgen.

Actief zijn op social media

Naast Google kan social media ook een goede manier zijn om meer bezoekers naar je winkel in Zaandam te krijgen. Door het vergaren van likes en comments op je berichten kom je onder de aandacht van mensen. Naamsbekendheid is een belangrijke factor om meer bezoekers te krijgen die niet enkel in Zaandam wonen, maar ook in de omgeving. Het is wel belangrijk dat je een social media platform kiest dat past bij je doelgroep. Zo is Instagram zeer geschikt voor kledingwinkels om hun kleding te promoten. Voor een advocatenbureau of een accountancykantoor in Zaanstad is een zakelijk platform als LinkedIn meer geschikt. Voor elke ondernemer liggen er kans op het gebied van social media.

Partnerbijdrage via 24 Webvertising.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *