Meer booster-prikken vanaf maandag

De capaciteit van de Zaandamse vaccinatie-locatie PG1 wordt opgevoerd van 660 tot 864 per dag door ’s avonds langer open te blijven.

Voor inwoners van Zaanstreek Waterland is ook de nieuwe vaccinatie-locatie in Purmerend een mogelijkheid. Daar kunnen vanaf maandag 3.456 mensen per dag worden geprikt.*

In Zaandam (Pieter Ghijsenlaan 1) wordt vanaf maandag dagelijks van 08.00 tot 22.00 geprikt, ook in het weekend en ook tijdens de feestdagen. De totale capaciteit in Zaanstreek Waterland is vanaf maandag 20 december 30.240 prikken per week.

Bij de PG1-locatie worden ook mensen gevaccineerd die hun eerste of tweede prik krijgen, dat moet nu op afspraak.

Geen prikbus

De prikbus die bij de Sultan Ahmet moskee in Zaandam en bij buurthuis de Pelikaan in Krommenie stonden, zijn tijdelijk opgeheven vanwege agressie. Burgemeester Hamming: “Er kwamen veel mensen zonder afspraak voor een booster-prik en reageerden agressief op personeel als bleek dat ze geen recht hadden op een prik.”

De locatie in Purmerend (in tenten) is op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg. Daar wordt in 12 ‘straten’ geprikt.

Lees ook: 153 km rijden voor je booster (en ander prik-leed)

18-plussers

Nu kunnen alleen 60-plussers geprikt worden. 18-plussers krijgen vóór 23 januari 2022 een oproep voor de boosterprik.

De GGD zegt op vragen van De Orkaan dat er inderdaad een behoorlijke vertraging is opgetreden bij het versturen van brieven, zo’n brief heb je nodig om telefonisch een afspraak te maken.

De periode tussen de laatste ‘reguliere’ prik en de booster is teruggebracht van 6 naar 3 maanden. De optie om gelijk voor een partner een afspraak te maken (wat in de praktijk overigens zo goed als onmogelijk was) lijkt te zijn vervallen.

* De cijfers zijn anders dan de aantallen die burgemeester Hamming afgelopen donderdag in het Zaanstad Beraad bekend maakte, volgens hem zou het om 1.000 prikken in Zaandam gaan (nu al), en 2.000 in Purmerend.

Foto boven: ingang via tent bij de PG1-priklocatie in Zaandam (De Orkaan)


advertentie

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Joke van Diemen

  Ik ben 66 en heb 2 Astra prikken gehad. Heb een afspraak voor een booster op 31 december in Amsterdam. Nu de 6 maanden termijn is vervallen wil ik graag zsm mijn booster krijgen. Ik woon in Zaandam. Kan ik maandag naar de Pieter Ghijsenlasn komen?

  • Karin Singeling

   Dan moet je bellen…en daar kom je niet door…wees me maar blij dat het 31 december lukt. Sterkte.

  • Nico Kuilman

   In Amsterdam is het prima geregeld, je rijd zo van de a 10 de rai in en hup een prik. Binnen parkeren even in de rij en al je papieren bekijken, prik en weer weg. 40 minuutjes en je zit weer in de auto, hier kon ik pas in januari laten prikken zo druk is het hier, dus ik vermoed dat het maandag niet kan.

 • Gery Hottentot

  Ik ben bijna 71 en heb 10 december een afspraak gemaakt en kan pas 2 januari een boosterprik halen. mijn laatste vaccinatie is al 7 maanden geleden. Hoezo snel boosteren. Triest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *