Mega-wietplantage Achtersluispolder

wiet achtersluispolder

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder zijn gister vier wietplantages met in totaal 4000 wietplanten aangetroffen.

Het was één van de grootste vondsten van de laatste jaren. Niet de grootste overigens, in februari dit jaar werd in een pand aan de Zuiderweg in Wijdewormer een plantage aangetroffen waar zo’n 5500 planten hadden gestaan. Er waren 1525 stekken achtergebleven.

In een pand aan de Rosbayerweg in Wormerveer werden vorig jaar 2400 planten aangetroffen. De grootste vondst van 2014 was een plantage met 900 planten in Westknollendam.

Deze vondst in de Achtersluispolder was de vierde vondst sinds begin 2015 in dat gebied, in februari van dat jaar werden er 700 planten aangetroffen in twee plantages, ook aan de Rijshoutweg. Aan de Sluispolderweg werd oktober vorig jaar een plantage met 1100 planten gerooid.

Hieronder de interactieve Zaanse wietkaart (kies een jaar of een gebied, vergroot door op de kaart te klikken, of open in nieuw venster) met alle vondsten sinds 2014. In dat jaar waren er 33 grote vondsten, in 2015 44 en in 2016 tot dusver 15.

1 Reactie op Mega-wietplantage Achtersluispolder

  1. Broekjevol de 3e says:

    Zonde. Al die gemiste kansen.
    Wel weer een goed kaartje om aan te geven hoe het wiet beleid faalt. Hard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>