Normaal zijn wij niet van het 1:1 overnemen van persberichten. Voor dit sympathieke verhaal maken wij graag een uitzondering:

De moeder van Neele (10) heeft de zeldzame en ongeneeslijke longziekte Pulmonale Hypertensie (PH). PH is een zeldzame aandoening waarbij de bloeddruk in de longslagaders te hoog is. De longslagaders raken vernauwd waardoor het moeilijker wordt voor het hart om voldoende zuurstofrijk bloed door het lichaam te pompen. Het hart moet extra hard pompen en kan dit een tijdje volhouden maar daarna zal dit tot hartfalen leiden. Uiteindelijk zullen PH-patiënten overlijden aan rechterhartfalen.

Samen met haar familie en vrienden doet ze mee aan het 24-uurs sportevenement ’24 uur Heb hart voor longen Zaandam’ dat op 6 & 7 juni in Zaandam plaats zal vinden. Helaas zit PH in de familie en heeft Neele reeds haar oma aan deze vreselijke ziekte verloren en wilde ze nu dolgraag actief haar steentje bijdragen.

Op eigen initiatief heeft ze in haar woonplaats de slager en de bakker benaderd om haar idee voor te leggen. Ze heeft beiden bereid gevonden, om echte Brabantse worstenbroodjes te maken die ze voor het goede doel kan verkopen. De worstenbroodjes worden per 10 verpakt en kosten €10 per zak. Tot nu toe heeft ze in een mum van tijd al 600 stuks kunnen verkopen en een heel mooi bedrag opgehaald voor hun team de Luchtbrigade dat mee doet aan het evenement! Nog steeds ontvangt Neele vele bestellingen van mensen die om haar worstenbroodjes vragen.

’24 uur Heb hart voor longen Zaandam’ is een evenement dat door een grote groep vrijwilligers wordt georganiseerd. Een PH patiënt in de Zaanstad heeft het stokje overgenomen na ’24 uur Heb hart voor longen Schijndel’ in 2013 en wil middels dit evenement landelijke bekendheid zoeken voor deze zeldzame longziekte. Daarnaast wil de organisatie ook geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom zullen alle inkomsten van de organisatie ‘Heb hart voor longen Zaandam’ voor 100% besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie.

Men kan zich op de website inschrijven voor één van de sportonderdelen: 24-uurs voetbaltoernooi (of zaterdag of zondag toernooi), 24-uurs wandelestafette, trimloop (7km) of de kinder sponsorloop.

Het evenement ’24 uur Heb hart voor longen Zaandam’ kán niet zonder vrijwilligers. Men heeft nog dringend vrijwilligers nodig die tijdens de voorbereidingen of in het weekend van 6 & 7 juni kunnen helpen. Aanmelding als vrijwilliger kan via: info@hebhartvoorlongenzaandam.nl.