Melchior Mattens lijsttrekker bij PvdD in Zaanstad

Melchior Mattens, nu fractievoorzitter (en enig raadslid) bij de Partij voor de Dieren in Zaanstad, zal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 de lijsttrekker zijn.

Mattens: “De komende jaren willen we Zaanstad groener maken. Dat is fijn voor mens en dier. Maar het is ook noodzakelijk voor het klimaat en de biodiversiteit, de twee belangrijkste crises van onze tijd.”

Melchior Mattens is sinds 2021 raadslid toen hij Judit Raa opvolgde die wegens gezondheidsproblemen terug moest treden als raadslid en fractievoorzitter. Naast het raadswerk is Melchior werkzaam als actuaris. In het persbericht zegt hij

“Zaanstad is bepaald niet het schoonste jongetje van de klas. Daarnaast houdt men op Stadhuisplein 100 nog steeds totaal geen rekening met het grootste deel van onze inwoners, namelijk de dieren. Er is een wereld te winnen en ik ben blij dat ik daar in deze rol aan mee kan helpen.”

Stella Pieterson, nu steunfractielid, is nummer 2:

“In de gemeenteraad wordt vooral naar de korte termijn gekeken. Dat leidt vaak tot symptoombestrijding in plaats van tot duurzame oplossingen. Maar het mooie is: als je ook de belangen van dieren en de aarde meeneemt, wordt onze lange termijn veel langer, veiliger, gezonder en eerlijker.”

Esther Reijnders staat op plaats 3, Sandra van der Weij op 4. Op plekken 5 t/m 9 staan Frank Kempers, Carmen Benjamins, Martine van Haperen, Maya van der Vecht en oud-fractievoorzitter Judit Raa.

De lijsttrekkers in Zaanstad zijn nu van zeven partijen bekend:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *