Melding brand wegvervoer (bus) Dr. H.G. Scholtenstraat, Zaandam

Zaterdagmiddag – 11 maart – omstreeks 14.00 uur kwam er een melding brand wegvervoer (bus) aan de Dr. H.G. Scholtenstraat in Zaandam. Bij aankomst van de brandweer was er behoorlijk wat rookontwikkeling aan de achterzijde van de bus. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee en is iedereen ongedeerd gebleven.

Vanaf de halte voor de Dr. H.G. Scholtenstraat merkte de buschauffeur dat de bus niet meer op snelheid wilde komen. Hierop is hij doorgereden naar de eerstvolgende halte, waar alle passagiers van lijnbus 391 veilig uit konden stappen. De rookontwikkeling aan de achterzijde is waarschijnlijk ontstaan doordat de halterem is blijven hangen. Dit is een extra rem op een bus, die ervoor zorgt dat de chauffeur niet de hele tijd de voet op het rempedaal hoeft te houden wanneer het voertuig stilstaat. De brandweer heeft aan de linker zijde van de bus in de wielkasten geblust.

Een vervangende bus voor de gestrande passagiers werd gebracht door een andere chauffeur/monteur. Het is hem gelukt om de halterem eraf te krijgen en de bus terug te rijden naar de werf in de Achtersluispolder. De (ongeduldige) passagiers, grotendeels toeristen van de Zaanse Schans, zagen een bus aankomen en renden de weg op richting die bus. Op de bus stond te lezen dat deze al vol was en dus niet zou stoppen op de halte. Uiteindelijk konden de passagiers overstappen in een vervangende bus en heeft de buschauffeur de rit naar Amsterdam kunnen vervolgen.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *