Meldkamer Zaanstreek-Waterland naar Haarlem

Vandaag begint de verhuizing van de meldkamer Zaanstreek-Waterland in de kazerne aan het Prins Bernhardplein naar de nieuwe locatie in Haarlem.

De meldkamers van brandweer en politie in Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland worden één meldkamer Noord-Holland op een tijdelijke locatie in Haarlem.

Er zou te weinig personeel zijn om alle drie de locaties langer ‘in de lucht te houden’.

Ook het Alarmeringsnetwerk P2000 is per 1 juni vernieuwd.

Frank Kuntz, afdelingshoofd Incidentbestrijding en plaatsvervangend Commandant Brandweer Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland meldt vanmorgen via Twitter:

(De foto boven komt dus ook uit deze tweet.)

Begin 2019 komen ook de meldkamers van Noord-Holland Noord en de Koninklijke Marechaussee naar Haarlem. De ambulancezorg in Zaanstreek-Waterland wordt nu nog aangestuurd vanuit de meldkamer in Amsterdam. In 2019 wordt deze taak ook overgedragen. De meldkamers gaan dan gezamenlijk verder als één meldkamer Noord-Holland.

Deze samenvoeging is een opmaat naar het integreren van alle Nederlandse meldkamers in de Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO) in 2020.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Erik

  En dat hadden ze niet eerder kunnen bedenken? Dat spuuglelijke pand staat er net om niet te spreken over het enorme bedrag wat deze ongein totaal overbodig kost en gekost heeft.

  • Isolde

   Tjonge, dat heeft niet lang geduurd, wat een kapitaalvernietiging…
   Benieuwd welke bestemming het pand krijgt: ombouwen tot appartementen voor starters misschien?

  • Siem

   Goed gezien, een aanfluiting dat pand ,en dat voor dat geld. Maar ja Zaanstad staat er bekend om, om veel geld uit te geven voor gedrocht gebouwen die achteraf niet blijken te werken.

 • De meldkamer bezette circa 1,5 etage van het gehele pand. Op dit moment wordt gezocht naar een alternatieve invulling. De rest van het gebouw blijft in gebruik ten behoeve van de medewerkers van de Veiligheidsregio en Brandweer Zaanstreek/Waterland.

 • martin kruijt

  kunnen ze vakantie gangers in opvangen.

 • A.Kuiper

  Dit is de zoveelste verplaatsing, ooit een alarmcentrale in Westzaan( voormalig BB centrale en als ik het nog goed heb de 0611 centrale, toen een alarmcentrale in Purmerend, een nieuw gebouw in zaandam, dat was was het neusje van de salm( weet niet of daar Gerrit Salm mee bedoeld werd) en nu weer een alarmcentrale in Haarlem, hoe lang zal het duren eer er weer een alarmcentrale in Westzaan gebouwd gaat worden, ik denk dat de alarmcentrale in Haarlem hooguit een leven beschoren is van tien jaar, daarna is deze centrale ook tot schroot geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *