Mensen! Werk nou ff mee: bel 112!

Dat onze mannen in blauw m/v scherp zijn, weten we, omdat we verslaafd zijn aan hun Facebookpagina.

Ook weten inmiddels wat ze eten en dat ze de gestampte pot* soms vier keer moeten opwarmen omdat ze steeds worden weggeroepen, we weten dat ze flirten met koeien en jagen op schapen, dat ze vogels en honden redden en dat ze van Bingo houden.

Vandaag leerden we echter weer wat bij: er wordt veel ingebroken door de gehele Zaanstreek en… –nu even opletten..-

‘De beste manier om deze tegen te gaan, is simpelweg de inbrekers te vangen.’

Vangen dus die ongenode gasten! Dat hoef jij –ja JIJ- niet fysiek te doen, maar je kan wel helpen door DIRECT (dus niet na 10 minuten) 112 te bellen als je een verdachte situatie ziet. 112 ja, dus NIET 0900-8844 want dat kost minuten en die zijn kostbaar!

Om onze helden m/v te helpen bedachten we de slogan: Mensen! Werk nou ff mee: bel 112! We lieten ons daarbij inspireren door de succesvolle anti-fietsendief-campagne

*Lijkt ons het minste dat je kan doen voor de mannen m/v die dit moeten eten na 4 keer opwarmen:

eten-van-de-politie

Ps. In Oostzaan pakken ze inbrekers keihard aan. Er staat een (digitaal!) waarschuwingsbord te knipperen er er schijnen soms ijverige burgers bij de poort de wacht te houden.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Het is me dit jaar overkomen. Een insluiper in huis. Hij (of zij) had in een mum van tijd mijn portemonee met alle mogelijke pasjes, een telefoon en een rugzak met laptop en toebehoren meegenomen. Ik heb inderdaad direct 112 gebeld. De politie arriveerde (pas) na een kwartier. De agenten vonden het vervolgens niet de moeite om te checken of er ergens in de buurt ook maar een spoor van de insluiper te bekennen was. Volgens hun zou dat zinloos zijn, omdat ik immers op slechts 20 minuten loop-afstand van een station woon.
    Wel kreeg ik het advies mee om zelf bij mijn buren na te vragen of die iets geks gezien hadden…
    Hoezo ‘De beste manier om deze tegen te gaan, is simpelweg de inbrekers te vangen.’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *