Paul van Oosten, Peter Vissers, Patrick Schouten… allemaal onechte namen die met een –P- beginnen. Dan is het makkelijk te onthouden voor Paul Peters, want dat is zijn echte naam.

Paul Peters vernielde joodse graven. En hij bekladde ze met hakenkruizen. Vandaag de dag heeft hij zijn bakens verzet, van Jodenhaat naar de strijd tegen de ’toenemende islamisering.’ Ieder mens verandert weleens van gedachte, en haat is haat, nietwaar?

Het Identitiar Verzet (mijn spellingscontrole blijft het afkeuren), bestaat uit een groep van zo’n 20 slachtoffers. Maar dat willen ze dus niet meer zijn, melden ze via hun website:

‘Wij zijn niet langer slachtoffers, wij zijn het Identitair Verzet.’

Geen slachtoffers dus, ze worden daders willen daden die het daglicht niet verdragen, en die pleeg je natuurlijk niet met open vizier onder je eigen naam.

Paul/Peter/Patrick heeft niks met de Zaanstreek, maar het feit dat er een moskee zou kunnen komen raakt ’t verzet zodanig, dat ze vanuit Gouda naar Assendelft zijn getogen om een spandoek aan een hek aan de Rode Ring te hangen met de tekst: ‘Wie Islam zaait zal Sharia oogsten!’.

Door zijn extreme standpunten en zijn haatdraaierij in willekeurige richting laat Paul/Peter/Patrick zien dat hij niet serieus te nemen is. Toch trekt niet iedereen die conclusie.

In onze eigen streek opereert een, ook al anonieme groep, die blij is met de bijstand van Paul/Peter/Patrick en z’n verzetshelden. Het gaat om de Facebookgroep ‘Assendelft bouw moskee ?’. Triomfantelijk melden ze:

‘Wij zijn niet de enige tegen de komst van een Moskee in Assendelft.’

De steun van de grafschenner kunnen ze goed gebruiken, en steun is steun, nietwaar?

Jazeker… en sneu is sneu.

Ps. Gistermiddag heb ik voor alle zekerheid de graven op de joodse begraafplaats gecontroleerd, maar die hebben ze vooralsnog met rust gelaten.