Merel Kan: ‘Dronken aardbei’

Piet moet pikzwart zijn, de moskee in Assendelft mag er niet komen, de tsunami van asielzoekers maakt Nederland onveilig en er mag nooit meer een AZC komen in Zaanstad.

Erg veel vrijheid straalt de Zaanse PVV niet uit, behalve als het aankomt op misdragingen van hun eigen raadsleden.

Hoewel PVV-fractievoorzitter Peter van Haasen (voorheen bekend als Tsaar Peter, de internettrol) fel van leer trekt tegen ‘wantoestanden binnen het college en met name de VVD’, ramt PVV-raadslid Koert Calkhoven er lustig op los via sociale media.

Koert, die bij de politie werd ontslagen wegens stalken, vangt jaarlijks zo’n 23.000 euro gemeenschapsgeld, is onzichtbaar in de raadszaal (misschien maar beter), maar via twitter laat hij zich horen.

Ik kan het niet bewijzen, want ik zit eigenlijk nooit naast hem, maar het vermoeden bestaat dat de meest giftige drab, zijn toetsenbord bereikt nadat het raadslid een paar glazen drank heeft genuttigd.

Soms is het bijna grappig (zoals wanneer hij een parodie-account van Geert Wilders retweet), maar vaker is het ziek. Hij verspreidt aantoonbare leugens, doorgaans met racistische inhoud.

Tussendoor maakt raadslid Koert tijd voor diepgravend onderzoek naar complexe zaken als het verschil tussen de milieubelasting van vliegtuig en trein (‘De trein is net zo vervuilend als een vliegtuig’) en hij wijst mensen erop dat ‘volgens een onderzoek uit 2018’ omwonenden van Schiphol een groei willen zien (‘En dus geen linkse doctrine willen volgen’).

‘Een onderzoek in 2018’ is vrij concreet, dus ik kon het niet laten op zoek te gaan naar dit werk. Na een stief kwartiertje verloren tijd, gaf ik het op. Verschillende mensen vroegen volksvertegenwoordiger Koert om een link, maar hij bleef stil. Hij reageerde alleen toen iemand zijn bewering kwalificeerde als ‘gelul van een dronken aardbei’. Dat vond hij niet aardig.

Misschien zouden zijn partijgenoten kunnen investeren in een blaaspijpje. Verbind het aan zijn computer en stel het zo in dat vanaf een uitslag van 88 Ugl (Microgram per liter) de boel op slot gaat.

Intussen kan PVV-raadslid Koert Calkhoven vanaf vandaag gaan genieten van zijn zomerreces. Even lekker bijtanken.

 

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *