Met de PvdD op ganzenpad

Op zondag 30 april organiseert Partij voor de Dieren Zaanstreek een ganzenwandeling bij molen De Schoolmeester.

De Partij voor de Dieren wil dat de ganzen met rust worden gelaten en zonder bedreiging hun jongen kunnen grootbrengen. Vorig jaar zijn er grote groepen ganzen verdwenen.

Vanaf het wandelpad worden de ganzenfamilies bekeken die in het gebied hun jongen grootbrengen. Fauna-adviseur Peter van Poelgeest vertelt tijdens de wandeling alles over de gans.

De wandeltocht begint om 11.00 uur en de afstand is ongeveer 3,2 kilometer. Wie mee wil lopen kan zich vanaf 10.45 uur melden bij de ingang van het politiebureau, Guishof 1.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

De Partij voor de Dieren wil volgend jaar meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad, gister schreef de partij een brief aan B&W van Zaanstad waarin ze vragen de vergunning voor het vuurwerk van 5 mei in het Veldpark in te trekken omdat deze het broedseizoen van de vogels aldaar verstoort.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Meeuwsen

    Komt allen die hart voor de dieren heeft !

  • Jaap Meeuwsen

    Ik betwijfel of het nog zin heeft de wandeling zondag a.s. door te laten gaan.
    Ben deze week bijna dagelijks in de omgeving Guisveld geweest en als ik 5 of 6 ganzen gezien heb hebben we het wel gehad. Misschien toeval of heeft het ruimen al plaatsgevonden ?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *