Metamorfose Noordeinde Oostzaan: 7 jaar in 6 seconden

Metamorfoses van De Orkaan. Met Google Maps (Street View) gaan we terug in de tijd.

Niet erg ver terug natuurlijk, want zo oud is Google Street View niet. Maar de autootjes met de 360 graden camera’s rijden al zeker sinds 2008 door de Zaanstreek.

Dit was machinefabriek van Meyn in Oostzaan. In 2010 zijn ze verhuisd naar het Westeinde ook in Oostzaan (al voegt de wereldspeler op het gebied van kippenslacht-hebbedingetjes er zelf ‘Amsterdam’ aan toe).

Zeven jaar in zeven seconden. In 2008 zag je aan het Noordeinde ter hoogte van nummer 29 nog het gebouw van Meyn, juli 2015 was het beeld compleet anders. Er schijnen nog woningen te koop te staan in dit nieuwbouwplan.

Inmiddels is er weer een hoop veranderd, maar als je dat wil bekijken moet je wachten tot de google-wagen is langsgeweest of zelf in de auto (of op de fiets) stappen.

Klik op de pijl rechts naast het plaatje om van 2008 naar 2015 te gaan. Op de pijl links klikken om weer terug in de tijd te reizen.

[slideshow_deploy id=’15846′]

 

Hier de vorige metamorfoses: Inntel Hotel en het Stadhuis, Rozengracht, Vinkenstraat en Cornelis Bruynzeelweg (Zaandam), de Markstraat (Wormerveer), de Julianabrug in Zaandijk en de Kerkbuurt en De Haal in Oostzaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *