Metamorfose Visto Zuiddijk, 7 jaar in 7 seconden

Metamorfoses van De Orkaan. Met Google Maps (Street View) gaan we terug in de tijd bij de Den Uylbrug: het Visto-terrein aan de Zuiddijk.

Niet erg ver terug natuurlijk, want zo oud is Google Street View niet. Maar de autootjes met de 360 graden camera’s rijden al zeker sinds 2008 door de Zaanstreek.

Vandaag het Vistoterrein (voormalige fabriek van matrassen en kussen) in juli 2008 en zeven jaar later, in juli 2015. De situatie nu is overigens al verder, de woningbouw is gerealiseerd.

De voormalige fabriek stond al geruime tijd leeg, omwonenden verzetten zich tegen nieuwbouw en verwelkomde de krakers die er in 2009 introkken.

Klik op de pijl rechts naast het plaatje om van 2008 naar 2015 te gaan. Op de pijl links klikken om weer terug in de tijd te reizen.

[slideshow_deploy id=’20263′]

 

Hier de vorige metamorfoses: Inntel Hotel en het Stadhuis, Rozengracht, Vinkenstraat, Cornelis Bruynzeelweg, Gedempte Gracht en H.G. Scholtenstraat, Rosmolenbuurt, ZMC, Savornin Lohmanstraat en de Conrad (Zaandam), de Markstraat (Wormerveer), de Julianabrug in Zaandijk, de Kerkbuurt, De Haal, Verlengde Stellingweg en het Noordeinde in Oostzaan en de Heiligeweg in Krommenie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *