MH17 herdacht in Oostzaan

Acht jaar geleden werd vlucht MH17 neergehaald. 298 mensen kwamen daarbij om het leven, en het recht heeft nooit gesproken. 

Jeroen Wals, Oostzaner van oorsprong, was samen met zijn vrouw Nicole Martens en hun kinderen Brett, Jinte, Amèl en Solenn onder de passagiers die werden vermoord. 

Op het strooiveld op het kerkhof van Oostzaan herinnert een plaquette aan de verschrikking. Vanmiddag, exact om 15:18 uur, het tijdstip dat het vliegtuig werd geraakt, werd er door vrijwilligers van de begraafplaats stilgestaan. Zij legden zonnebloemen neer, omdat de MH17 neerkwam in een zonnebloemenveld. 

Het was de 8e keer dat dit gebeurde en voorheen was daar een vertegenwoordiger van de gemeente bij. Jack Woestenberg van Dalen, een van de vrijwilligers schrijft: 

“Voorheen was burgemeester Meerhof aanwezig bij het leggen van de zonnebloemen. Dit jaar dus zonder collegeleden, maar vanuit het hart van alle Oostzaners hebben de goedwillende vrijwilligers deze taak op zich genomen.”

Jack Woestenberg van Dalen

Deel dit artikel:

Een reactie

  • “Het recht heeft nooit gesproken”, is niet juist. Volgens mij zijn ze nog steeds bezig, of het ooit tot een veroordeling e.d. komt is in deze situatie heel moeilijk, maar we moeten wel bij de feiten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *