Miljoenen voor Zaandam-Oost

De Rijksoverheid gaat honderden miljoenen investeren in het verbeteren van de leefbaarheid in 20 wijken in Nederland.

Daaronder valt ook Zaandam-Oost: Kogerveldwijk, Kleurenbuurt, Rosmolenbuurt, Peldersveld en Poelenburg.

Er wordt volgens de plannen geïnvesteerd in:

“betere volkshuisvesting (€ 600 miljoen), het voorkomen van jeugdcriminaliteit (€ 82 miljoen) en de aanpak van armoede en schulden (€ 20 miljoen). Ook wordt er fors geïnvesteerd in het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de versterking van scholen met veel leerachterstanden.”

Zaanstad moet zelf een plan maken om verbeteringen door te voeren.

In deze wijken groeien relatief veel jongeren op die kans lopen in de drugscriminaliteit terecht te komen.

De plannen zijn een antwoord op het manifest dat burgemeester Hamming een jaar geleden overhandigde namens vijftien Nederlandse burgemeesters aan minister Kajsa Ollongren.

In ‘Kom op voor kwetsbare gebieden’ werd extra aandacht gevraagd voor kwetsbare gebieden waar een miljoen mensen zouden wonen.

Het volledige plan is hier te bekijken.

Deel dit artikel:

20 reacties

 • Frans Kwast

  De kosten (het geld) dat de afgelopen 40 jaar in Zaandam oost is gestoken, is te berekenen en bekend. Maar wat zijn nu feitelijk de baten? Wat hebben die miljoenen, in de afgelopen 40 jaar, nu voor Zaandam oost opgebracht? Is dat is onderzocht?

  • Gert van Houts

   De realiteit is dat grote groepen in deze wijken niet willen integreren.

  • Rocco morelli

   Ik zal je vertellen , ik woon al 20 jaar in poelenburg en idd vanaf 2007 Hadden ze al plannen om de zogenaamde vogelaarwijken te slopen waaronder poelenburg. Maar 15 jaar later nog steeds niet gebeurd
   In die 20 jaar is alleen geschilderd door parteon , en dubbele ramen geplaatst. Meer niet !!!
   En als ik dan zie wat ze allemaal in wormerveer doen .hele wijken slopen en op nieuw bouwen

 • Gerard kraaier

  Weer poelenburg? En Zaandam zuid dan, die mag er weer bij hangen?

 • Misschien in poelenburg resultaat .
  Maar peldersveld daar zien. Wij geen inversteringen

  • Lucille biezen

   Kunnen ze het geld niet direct geven aan adviseurs voor de mensen die wel met ze Willen praten. Dan hoeven ze mij in kogerveld niet meer AF te persen

 • Bert Versteeg

  Wordt dit straks de nieuwste aflevering van Zaanse Dromen?
  Al in 2007 werd Poelenburg door de toenmalige minister Ellen Vogelaar aangewezen als één van de naar haar genoemde wijken, de zogenaamde Vogelaarwijken.
  Nu 15 jaar is er van die plannen, die ook miljoenen hebben gekost ( of zouden kosten) niets terechtgekomen.

 • jeroen Bakker

  Weer Zaandam ?? Hebben die al niet veel geld ontvangen oa met het fiasco genaamd plan inverdan. Maar blijkbaar is Zaandam belangrijker dan de andere Zaanse dorpen.

 • Johanna Romijn

  Ik vind zeker dat de scholen (kan niet over alles vergelijken)veel jeugd door stromen naar het VMBO.

 • Alexander de groot

  Gezien de investering van het rijk is dit de kans om een deel van de portiekwoningen in Poelenburg te slopen.

  Plaats hiervoor een combinatie van 2 kamer woningen, sociale huur en middensegment huurwoningen voor terug.
  In plaats van 4 hoog portiekwoningen kun je kiezen voor hogere galerij woningen.

  toewijzen aan personenen die voldoen aan de huidige Poelenburg wet.

  Doe dit gefaceerd als bij de blokken tussen zuidervaart, Poelenburg, jaspersstraat zowel de losse portieken als de L vorm blokken en je zult resultaat zien.

  Je krijgt terug, energie zuinige woningen, meer woningen (als je hogere etages bouwt), meer variatie in bewoners, bewoners welke voldoen aan wet Poelenburg (dus minder crimineel verleden en grotendeels mensen met een baan).

  Ik heb in diverse wijken gewoont (nieuwedam, Bijlmer, de banne) met allemaal hetzelfde probleem en altijd was de beste oplossing slopen en herbouwen.

  • Suzanne Serton

   Fijn om te lezen dat er in ieder geval 1 iemand is die laat horen wat er met het geld zou moeten gebeuren. Het Zaanse gezeik dat hierboven en onder te lezen valt, is, behalve vooringenomen, ook weinig constructief. Bedankt Alexander.

   • Peter Roffel

    Volgens mij ligt er al een aantal jaren een terrein braak, waarvoor de gemeente Znstd wilde plannen had. Nu nog iemand vinden die er wat wil bouwen!! Misschien Alexander de Grote, op papier heeft hij er erg veel verstand van, nu zijn twee rechter handen ffff uit de mouwen steken! Óf is hij ambtenaar van de gemeente Znstd, die hebben ook altijd geweldige plannen waar achteraf weinig tot niets goeds van terecht komt, maar wel veel geld mee gemoeid is!!!

  • Peter Roffel

   Hallo Mari, mijn buurman klaagde dat de buurt zo achteruit ging. Ik antwoordde hem, dat ik nog nooit zoveel Mercedessen en Tesla’s in onze wijk had zien staan en dat die er de hele dag staan. Soms ’s avonds ffff snel vertrekken om een pakketje af te leveren.

 • Fred Blijestein

  Typisch voorbeeld van een put zonder bodem. Hoeveel miljoenen moeten er daar nu nog ingepompt worden voordat het besef er is dat het weggegooid geld is,? En wat gaat er met de miljoenen nu weer gedaan worden? Zaandam. Zaandam altijd weer Zaandam, er zijn nog meer plaatsen in de gemeente Zaanstad die wat miljoenen kunnen gebruiken en er wel wat verstandigst mee kunnen doen.

 • A. Wijn

  Het probleem zijn de mannen die niet integreren. Die hun vrouw kort houden, en dus ook de kids. Vrouwen zijn in eerste instantie het probleem niet, maar zullen toch zelf hun kont tegen de krib moeten gooien. Een veel strenger beleid richting mannen heeft mijn voorkeur. En kom eens uit die grot, PvdA. Dat pamperen levert niks op. Achter die voordeur is er heel wat mis qua leven in deze tijd…. en wat er in de toekomst nodig is. Wel schrijnend is de armoede in dit soort wijken.

 • Dolf Heijmans

  En ,t afvalputje van de Zaanstreek kan weer verrekken (Wormerveer)
  Alles in de bodemloze put in oost!!!

 • Jan Schaap

  Weet je, als je je netjes gedraagt, sober hebt geleefd, niet gerookt en gedronken, nooit de hoer hebt gespeeld, en daarbij een klein beetje spaargeld hebt vergaard, dan ben je in dit land DE LUL (of de K*T).
  PS. Dat laatste is met respect.

 • Mari de Boer

  Armoedebeleid 20 mijoen.
  Ga eens kijken in welke wijk van Zaanstad de duurste auto’s staan…..

 • Suzanne Serton

  De privileges, frustraties en vooroordelen druipen van bovenstaande reacties af. Jammer. Liever zou ik lezen hoe de Zaankanter dit extra geld zou willen besteden in deze wijken.
  POV heeft in haar partijprogramma heeft gemeld dat niet al ons budget en aandacht naar deze wijken zou moeten gaan. Nu is er ineens deze bak extra geld. Wethouder Harrie van der Laan en zijn team zijn aan zet om, ondanks hun eventuele weerstand, met een goed plan te komen. Ik hoop van harte dat het werkelijk een positief verschil gaat maken.
  Geef hem waardevolle input in plaats van bij voorbaat te vervallen in gejammer. Wees een beetje lief, positief en vooral constructief. Daar hebben we met zijn allen veel meer aan.

 • Lein Klompmaker

  Overheid: “Hier heeft u miljoenen” Zaankanter: “mopper mopper mopper mopper”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *