Minder besmettingen, strengere regels

Ondanks het afnemend aantal besmettingen wijst alles erop dat het kabinet vanavond strengere coronaregels gaat afkondigen: theaters en bioscopen gaan dicht en de maximale groepsgrootte buiten wordt 2 personen.

De druk op ziekenhuizen neemt toe, evenals het aantal overlijdensgevallen. Datzelfde patroon is in de Zaanstreek zichtbaar: minder besmettingen maar meer ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen.

Het aantal besmettingen de afgelopen week (7 dagen t/m 3 november) in de Zaanstreek was 806, tegen 950 in de week ervoor. Die 950 was het hoogste tot nu toe. Van die 806 besmettingen waren er ruim 700 in Zaanstad, 59 in Wormerland en 37 in Oostzaan.

Omgerekend naar aantal besmettingen per 100.000 inwoners per week daalde het van 536 naar 455 in Zaanstad, van 392 naar 361 in Wormerland en van 512 naar 379 in Oostzaan (grafiek onder).

In de hele Zaanstreek daalde het van 522 naar 443, daarvoor was het aantal constant gestegen (grafiek onder). Landelijk ligt het gemiddelde net onder de 400. Alles boven de 250 wordt door het RIVM als ‘zeer ernstig’ beschouwd.

Het aantal ziekenhuisopnames met corona neemt in september en oktober toe. Ook in de eerste dagen van november zijn al 4 streekgenoten in het ziekenhuis opgenomen. In het ZMC liggen nu 24 corona-patiënten (grafiek onder).

Het aantal overlijdensgevallen aan corona lag in oktober op 20 (tegen 4 in september). In de eerste drie dagen van november overleden 2 inwoners van Zaanstad aan het virus (grafiek onder).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *