Mini Matthäus in Westzaan

In de Zuidervermaning in Westzaan wordt op 4 maart De Mini Matthäus opgevoerd: De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach light. Duur: anderhalf uur.

Maar mét alle bliksem en donder en tranen. En bij kaarslicht.

De verkorte Matthäus Passion van anderhalf uur wordtgezongen door het 10-koppige Mini Matthäusensemble, dat voor het eerst naar het kaarsverlichte Zuidervermaningkerkje komt.

Alle hoogtepunten (inclusief Erbarme dich, mein Gott en Wir setzen uns mit Tränen nieder) komen langs.

Het Mini Matthäusensemble bestaat uit: Henk Westland en Walther Deubel (tenor), Paulien van der Werff en Hesther Oor (sopraan), Robert Brouwer en Arjan Man (bas), Marjoke Kager en Luise Kimm (alt), Bas Groenewoud (klavier) en Jantine Strik (cantus firmus). De solisten zingen ook de koorpartijen.

Het plan voor deze Bach-unplugged onstond een paar jaar geleden bij Mirjam Bosgraaf en haar neef Henk Westland (één van de tenoren), haar missie is het om:

“een paar weken per jaar de Matthäus overal aan iedereen voor een nette prijs te laten horen. Aan kenners én dummies, in kroegen en kerkjes, van Amsterdam tot Spijkerboor.”

Op 4 maart dus in de Zuidervermaning, Zuideinde, Westzaan om 20.30 uur. Ttoegang: 17,50; kaarten aan de zaal of reserveren via: minimatthaus2016@gmail.com of via Marian Bruijn 075-6284662.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *