Molenmuseum twee maanden later open

“Met de nieuwste technologie de eeuwenoude technieken over het voetlicht brengen” was de bedoeling van het nieuwe Molenmuseum.

Maar het ‘complexe innovatieve ICT netwerk’ met videowand en interactieve kaart “doet nog niet wat we ervan verwachten.” De opening is daarom twee maanden uitgesteld.

Eigenlijk zou het museum gister stilletjes zijn opengegaan voor het publiek, maar dat wordt door de ’technische complicaties’ nu 28 september. Op 25 september is er een officiële opening voor genodigden.

Henk Heijnen, conservator van het Molenmuseum, zegt daarover in het persbericht van het museum:

“Onzichtbaar achter de presentatie van de museale objecten en hun verhalen schuilt een complex innovatief ICT netwerk dat een aantal zaken aanstuurt. Zo komt een grote videowand tot leven, is het mogelijk met een interactieve kaart door de geschiedenis van de Zaanstreek te dwalen en worden acht Zaanse gidsen sprekend opgevoerd om bezoekers van informatie te voorzien.

Een paar elementen blijken nog niet naar behoren te functioneren. Vooral de digitale kaart doet nog niet wat we ervan verwachten.”

Gelukkig waren wij zo ongeduldig dat we een paar weken terug al poolshoogte namen (met de iPhone in de aanslag). Kijk hieronder nog even mee in het binnenste van het nieuwe museum.

Wiek?

We vonden in het gras achter het museum een losse molenwiek (of een roede?) die hierboven (en helemaal onder) te zien is. We zijn wel benieuwd wat dat wordt. Een zitbank? En van welke molen was die? (Daaronder een sneak preview van 7 van de 8 gidsen.)

Zeven van de acht gidsen (met schilder Frans Mars)
Wiek (of roede?)
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jaap Meeuwsen

    Nou,laten we hopen dat de oudere vrijwillige echte Zaankanters er naast de digitale gidsen ook blijven rondlopen om toch ook de mooie Zaanse verhalen te vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *