Molletjesveerveer vaart weer (en nieuwe fietsroute)

Het belooft komend weekend prettig fietsweer te worden. Het nieuwe pontje Molletjesveer vaart weer tussen Krommenie en Wormerveer.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is er ook een jubileum-fietstocht uitgezet (50 km lang uiteraard) waarin het Molletjesveer-pontje is opgenomen.

Het pontje vaart tot 1 juni van donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Van 1 juni tot 1 september wordt er dagelijks gevaren van 10:00 – 18:00 uur. Vanaf 1 september tot 15 oktober is het weer alleen van donderdag tot en met zondag 10:00 – 18:00 uur.

De overtocht is niet meer gratis, maar kost € 1 euro per persoon. Dit bedrag kan uitsluitend van te voren per pin worden betaald.

De ‘schippers’ zijn voor het grootste deel vrijwilligers maar als er geen vrijwilliger beschikbaar is wordt gebruikgemaakt van een ingehuurde kracht.

De pont heeft in april proef-gevaren. Na die test zijn er zonnepanelen op geplaatst en is er een boegschroef geplaatst waardoor het pontje beter bestuurbaar is geworden.

De foto boven is van Aaf Aafjes – een belangrijk voordeel van de nieuwe boot is dat nu ook scootmobiels en rolstoelen meekunnen. (foto helemaal onder)

De pdf van de fietsroute is hier te vinden. Ook alle horeca onderweg is aan gegeven.

De route
Foto: Aaf Aafjes
Foto: Aaf Aafjes
Foto: Aaf Aafjes
Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *