Monument Jacob Corneliszoon van Oostsanen verhuist

Vandaag, exact 8 jaar nadat het monument van Jacob Corneliszoon van Oostsanen op het Kerkplein van Oostzaan werd geplaatst, komt er een einde aan het slepende conflict met visboer Meester.

Op vrijdag staat de viskraam van Meester pontificaal voor het beeld van Van Oostsanen, en dat is niet te verkroppen voor stichting die het beeld deze plek gaf. 

Na een jarenlange strijd, waarbij verplaatsing van de kraam geen oplossing bleek, heeft de stichting besloten het beeld zelf te verplaatsen. Het zal herrijzen in de Grote Kerk.

In een schriftelijke verklaring laat het bestuur weten:

‘Deze oplossing klopt. Jacob Corneliszoon van Oostsanenhield hield van de kerk. Een van zijn meesterwerken toont hoe de handel uit de kerk werd verdreven. De vishandel van Meester mag voor de kerk, wij mogen naar binnen. In het hart.’

Het kerkbestuur is blij met de aanwinst, en heeft toegezegd, samen met de stichting en gemeente Oostzaan zorg te willen dragen voor het onderhoud. Om 17:00 uur zijn belangstellenden uitgenodigd om het glas te heffen in Theatercafe Try Out tegenover de kerk.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *