Monument voor corona-doden Torenerf

Elise Elzenga en José Conijn uit Wormer hebben een monument ‘In herinnering’ gemaakt en geschonken aan het verpleeghuis Torenerf in Wormer. Tijdens de coronatijd zijn hier meer dan 30 mensen overleden.

Sommigen alleen; zonder afscheid te mogen nemen van hun familie. Dit raakte José en Elise heel erg. Vandaar dat ze zijn gaan brainstormen om iets moois, vrolijks en blijvends te gaan maken voor de bewoners, de medewerkers en de nabestaanden. Want wat hebben zij het zwaar gehad de afgelopen tijd.

Van recyclematerialen zoals krulspelden, breinaalden, plastic bloempotten, oude vergieten, elektriciteitsdraden en noem maar op, is er een prachtig boeket bloemen gemaakt van 3 meter hoog. Het staat buiten in de binnentuin, zodat alle bewoners van heel Torenerf het kunnen zien.

Ronnie Conijn en twee bewoners kregen de eer om het afgelopen vrijdag te onthullen. Ronnie, omdat ze na 45 jaar, die dag met pensioen is gegaan.

Bron: Persbericht van José Conijn (1:1 doorgeplaatst)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Conijn

    Een prachtig en fleurig boeket bloemen. De bewoners van Torenerf zullen er zeker blij van worden.

  • Aaf Aafjes

    Geen afscheid of op een onwaardige manier afscheid nemen van je famielid in coronatijd is voor velen een blijvend litteken. Ik hoop dat dit kleurige en originele kunstwerk bijdraagt in “allways look at the bright sight of life” voor nabestaanden van corona slachtoffers en voor een ieder die om iemand geeft. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *