Morgen MidzomerZaan! (Win kaartjes voor Freek)

Goed… waar waren we? Gisteren startten we een lofzang over de 10 jarige traditie die MidzomerZaan heet. Het festival dat zijn sporen heeft nagelaten en verdiend in onze streek.

Een evenement dat niet praat over lef, maar lef heeft. Een avontuur dat de mond niet vol heeft van gebabbel over eerlijk voedsel, maar dat de ogen, de oren, de mond en de neus duurzaanm voedt.

Het volksfeest dat zal bewijzen dat ’t volk ook zonder dronken patjepeeërs en zwaar versterkte, heel gewoon gebleven, jongens met goud om de nek*, weet hoe je van de Zaan een vrolijk dansende en zingende rivier kan maken.

Tip
Koop een passe-partout voor 20 euro , of, als je dat te moeilijk vindt: win een kaartje voor de voorstelling die Freek de Jonge speciaal voor ons Zaankanters schreef.

Win-Win-Win-Win
Wij kennen Freek als een man die het heel prima alleen af kan. Maar voor MidzomerZaan haalt hij alles uit de kast: een orkest van 10 man om precies te zijn. Zondagmiddag om 15:30 uur begint de unieke show waarmee hij MidzomerZaan 2016 af zal sluiten. Voor degene die deze zin het lekkerst geinigst/ontroerendst/liefst/snoezigst/slijmerigst/botst/origineelst afmaakt, leggen wij 2 vrijkaartjes klaar bij de ingang:

Ja, luitjes! Het is ikke! Natuurlijk mag ik niet ontbreken bij Freek, want…

Mail naar deorkaan@gmail.com, reageer onder dit bericht, op Twitter (naar @deorkaan) of onder de Facebookpost. Vanavond (vrijdag) om 20:00 uur maken wij de uitslag bekend**.

* Sterretjes, 2 PS’jes en een foto-credit.
* Wij hebben niks tegen goud
** De jury bestaat uit organisator Ed Pielkenrood, uit huisnotaris Rik Jacobs en uit de Orkaan-hoofdredacteur Piet Bakker. Over de uitslag kan worden gecorrespondeerd, maar dat zal niet veel uithalen.

PS1: Nee. We hebben geen aandelen, krijgen geen cent. We vinden het een mooi festival waarbij je voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten.
PS2: patjepeeërs, patjepeeërs, patjepeeërs, patjepeeërs, patjepeeërs, patjepeeërs, patjepeeërs. Als we kans krijgen het mooiste woord van de wereld in de juiste context te gebruiken, moeten we natuurlijk wel even na kunnen genieten.. patjepeeërs, patjepeeërs… heerlijk.

De foto van Freek linksboven komt uit ons geweldige gemeentearchief.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • hi merel

    mooi vaderdagkado , smane naar onze Freek, ik ken hem van de kl katerschool en mijn man is een blauwepadter waar hij(FREEK) over schreef R DANK JULLIE WEL, FIJNE KRANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *