MP Rutte doet #bakkie Wormerveer #gratiskoffie

Wie op bezoek komt, neemt een cadeautje mee. In het geval van MP Mark Rutte die in Wormerveer campagne voerde, was dat #gratiskoffie zoals Telegraaf-verslaggever Wouter de Winther gedienstig twitterde.

Als verkiezingsbelofte is dat vrij bescheiden, maar op een regenachtig Marktplein werd het op prijs gesteld.

Rutte ging op de foto met wie maar wilde, er werd breed geglimlacht, een paraplu schermde de microfoon van de treitervloggers van PowNed af. Kortom: een feestje!

Er was veel pers (en beveiliging) maar na de mislukte schattingen van de opkomst bij de inauguratie van Trump in Washington en de campagne van Wilders in Spijkenisse, houdt dit medium zich op de vlakte: “er was pers en publiek” (foto onder van Wouter de Winther’s Twitter).

 

VVD-fractieleider Gerard Ram was flink zenuwachtig voorafgaand aan de grote dag, een soort van Sinterklaas-gevoel.

Welke vragen Gerard uiteindelijk stelde, twitterde hij dan weer niet. Maar de Gouden Naald stelde wel een vraag: “omtrent ambacht”.

De politiek verslaggever van De Telegraaf schabbelde wat bij als mode-redacteur en wist te melden dat Rutte in “zaterdag-outfit’ was.

Ook Politiek verslaggever Albert Bos van de NOS was van de partij.

De Dralletjes…

Ook de VVD Landsmeer was van de partij, de lokale Zaanstad-VVD hield zich (tot dusver) bijna stil op Twitter.

Maar gelukkig hebben we Jan van Run.

En Rutte kreeg Zaanse cadeaus: chocola, mosterd, kaas, worst…

De menigte op de foto van Michel Schermer (Facebook Wormerveer)

De beveiliging – ingezet vanuit Wormerland – zette de pers en publiek ook op de foto.

Powned met roze microfoon (foto van Michel Schermer Facebook Wormerveer)

En de Duitse ZDF.

Acht camera’s, één MP en één Hotspotter…

Beveiliging neemt geen enkel risico: “en waar gaan we met die rollator naartoe mevrouwtje?”. Foto van Michel Schermer (Facebook Wormerveer)

De Zaanse VVD was er dus echt wel… het bleef nog lang onrustig op het Marktplein…

Maar ook de SP kwam op visite… “Daar had de VVD-leider niet op gerekend: een goed voorbereid warm welkom door de Zaanse SP.”

De foto boven is van het Twitter-account van Jan van Run.

Deel dit artikel:

17 reacties

 • De SP verwelkomde Rutte met een echte flashmob in Wormerveer! Bekijk hier de foto’s:
  https://zaanstreek.sp.nl/nieuws/2017/02/flashmob-sp-verrast-rutte-in-wormerveer

 • Hans Kuyper

  Het spijt me Patrick, maar dit vind ik echt een actie van beschamend laag niveau. De trieste tomaten zijn weer helemaal terug…

  • Zie discussie op Facebook en over de aard van onze democratie op onze site. Want ja, ook dít is democratie, gewoon je mening mogen uiten, uiteraard geweldloos. Het was zonder onvertogen woord en onze leuzen waren terzakedoend, want gericht op de VVD, waarvan de leider hier was in campagnetijd. Democratie is meer dan eens in de 4 jaar stemmen. Het moet niet te saai en te braaf worden in de Zaanstreek hoor! Een prettige avond nog.

   • Nick

    zoals we gewend zijn van de SP staan ze weer te schreeuwen langs de zijlijn… Kom op zeg, laat de VVD’ers ook gewoon hun werk doen, en respecteer dan ook als SP zijnde de aanhang van de VVD.

   • Silvia

    Misschien had de vvd even aan moeten geven dat het plein verboden toegang was voor mensen met een andere mening. Ow wacht, nee, dat kan natuurlijk niet. Er is in dit land vrijheid van meningsuiting, waar in dit geval gebruik van is gemaakt zonder geluid maar met wat papier in de lucht.

   • Broekjevol de 3e

    Democratie is dus ook het verstoren van de campagne van een andere partij.
    Inderdaad laag niveau, de tekst op de pagina doet niet veel goed.

    • Boon

     Ik begrijp dat tegenspraak door PPVVlight niet getolereerd wordt. Maar hebben die SP’ers met tomaten gegooid of Rutte belaagd door hem in te sluiten of spreken onmogelijk te maken?

     • Vaartje197

      Moet Rutte niet aangeklaagd worden voor aanranding?
      hij kust een wildvreemde kiezer, en als ik dat zou doen tijdens die campagne, wordt ik toch ook aangeklaagd,of staat hij niet alleen ver van de burger, maar ook boven de wet? Hoe arrogant kan men zijn

  • Co Rol

   Wat is er nou precies zo beschamend aan het ophouden van een bordje? Of moet ik daarvoor eerst alle ins en outs kennen?

 • Vaartje197

  Vreselijk je zal toch met Rutte op de foto staan,nee dan liever iemand die niet liegt en bedriegt,voordat je het weet word je ook uitgemaakt voor leugenaar

  • Vaartje197

   Ik bedoel hiermee te zeggen, dat die koffie ook wel door de belasting betaler betaald wordt, sigaar uit eigen doos dus, en we moeten stoppen met roken van de lverheid (behalve wiet natuurlijk)

   • De Orkaan

    De overheid betaalt de campagne van de VVD niet, dat doet de partij zelf.

    • Vaartje197

     Ik had het over de koffie, en dat noemt de VVD onkosten dus aftrekbaar.

    • Erik Esteie

     Je zou je kunnen afvragen waar het geld dan wel vandaan komt?

     Verder ben ik het er niet mee eens dat er geen belasting geld gebruikt wordt, we geven de premier en andere kamerleden(gemeente raadsleden) een salaris en dat salaris komt van de belasting betaler

     tis een 24/7 baantje en niet een baan die ik ambieer 😉

 • Ruud

  De SP is gewoon jaloers, op de gedempte gracht ziet het SP standje er gewoon altijd nogal treurig uit,Dan moet je wel publicitair meeliften op partijen die dat beter aanpakken,
  Maar dan moet je nog hopen dat bij sommige leden de trein niet met 10 minuten vertraagd zijn anders geeft de SP ook gewoon niet thuis. Hé Evert !
  Zo blij dat ik daar geen lid meer van ben.
  What a waste of time.

 • Dwarsligger

  Rutte kreeg ook nog een op Twitter gesponsorde duivekater van de naastgelegen bakker overhandigd. Ben benieuwd wie deze mag voorproeven.

 • Hans

  Gut o gut, wat een kleinzielige reacties als de SP een vriendelijke alternatieve actie houdt. Je kunt van de SP veel zeggen, maar op veroordelingen van leden wegens corruptie, diefstal, oplichting, malversatie eva soorten van op geld betrokken criminaliteit is de partij, itt de VVD iig niet te betrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *