Jajaja! Nu weten we het wel! Al Diafa aan de Westzijde is het proberen waard. 

We kregen dat de afgelopen week niet 1, niet, 2, niet 3, maar wel tig keer te horen en te lezen van lezers die er geweest waren. 

We hopen er zelf een dezer dagen aan toe te komen om de zaak aan een grondig onderzoek te onderwerpen, maar delen, volledig murwe-gebeukt, vandaag de mail van Martin Hammer.

Hij schreef: 

De Orkaan vroeg eerder al: “wat staat hier op de gevel”? (Klopt, dat lees je hier, red.)
Wel:
Al Diafa Sweet staat op de gevel
Niet dat ik Syrisch spreek maar als je binnenstapt in het voormalig geteisterde hotel aan de Westzijde waan je je in oosterse sferen.De meer dan hartelijke begroeting bestaat niet uit het Hollandse “zegt u het maar”, maar uit “goedemiddag u komt proeven?”!
Al Diafa maakt heerlijke Syrische bakkava die minder zoet is en veel meer noten bevat.
Daarnaast hebben ze home made ijs (dat ook al minder zoet is).
Nu geopend op de Westzijde 43B, maar ze zijn ook bekend van de bazaar in Beverwijk. Ze bestaan immers al vijf jaar vertelt de sympathieke winkelier.