Museumjeugduniversiteit in Molenmuseum

De Museumjeugduniversiteit is een landelijke project waarbij in zo’n 25 Nederlandse musea colleges voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar worden georganiseerd. In de Zaanstreek is het Molenmuseum de locatie voor de colleges.

In het Molenmuseum zijn dit najaar vier colleges. Voor €20 is de hele reeks te volgen. Aanmelden via www.zaanschemolen.nl (bij activiteiten). De colleges zijn altijd op zondagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur

O ja… ouders mogen NIET mee!

Het programma van het Molenmuseum:

  • 13 september: Wie spreekt hier? Veel films en reclames worden ingesproken door stemacteurs. Babette Mulder, stemactrice, komt hier over vertellen.
  • 11 oktober: Windturbines voor of tegen? Waarom juist windturbines bouwen, of juist niet. Wat zijn de voordelen of nadelen en wat is jouw mening? Volg het debat met ROSA-fractievoorzitter Ruud Pauw als voorstander en de voorzitter Nationaal Kritisch Platform Windenergie Fred Jansen als tegenstander.
  • 15 november: Een windmolen in actie. De Zaanse molens draaien al eeuwenlang op windenergie. Pelmolen het Prinsenhof (foto links boven) is een unieke molen in het Westzaanse polderland. Op locatie is te zien hoe gerst tot gort wordt gepeld.
  • 13 december: Zaanse bodemvondsten. De Zaanse bodem zit vol geschiedenis, stadsarcheologen Cassandra Scheffer en Piet Klei vertellen over die vondsten. Wie zelf iets gevonden heeft in de Zaanse bodem mag dat natuurlijk meenemen.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *