N203 als nieuw, fietstunnel open

ONadat de N203 vorige week geheel afgesloten was, hebben automobilisten nu vrij baan over de geheel geasfalteerde weg.

De hekken bij nieuwe fietstunnel onder de N203 door bij het terrein van Fortuna zijn bovendien weggehaald waardoor deze nieuwe onderdoorgang ook gebruikt wordt.

De belijning van het fietspad lijkt nog niet helemaal af, maar de belofte van de provincie dat er in juli door de tunnel gefietst kan worden is bewaarheid geworden.

De Orkaan reed met de auto over het nieuwe stuk N203.

Op de Facebook-pagina Wormerveer werden de eerste foto’s van de fietstunnel geplaatst. De foto geheel boven en de twee hieronder zijn van Michiel Schermer.

fietstunnel

fietstunnel3

Volgens Michel Schermer is het mogelijk dat het tijdelijk open is. De lantaarnpalen zijn nog niet klaar en de tunnelwanden moeten nog betegeld worden.

In april reden we ook over de N203 om de nieuwe ovondes te testen.

Update: de tunnel is inderdaad niet af. De provincie meldt: “Naar aanleiding van de vele berichten zijn er maatregelen getroffen voor het veilig gebruik van de fietstunnel. Omdat er nog geen belijning is in de tunnel zijn er vanmiddag schildjes geplaatst in de bocht. Dit om te voorkomen dat (brom) fietsers op de verkeerde weghelft terecht komen en zo met tegemoetkomend verkeer botsen.
Pas op: er is nog geen verlichting aanwezig in de tunnel.”

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Pieter Jongkind

  Blij dat de tunnel eindelijk gebruikt kan worden! Dat het bijna een jaar heeft geduurd nemen we maar voor lief. Om van en naar de Lindenlaan in Wormerveer te komen was een jaartje wel erg fietsonvriendelijk.

 • Ed ten Hoonte

  Mooi werk maar als je vanaf de spoorzijde de tunnel infietst zou een verkeersspiegel geen overbodige luxe zijn zodat je ziet of er tegenliggers in de tunnel zijn. Het is een krappe bocht en je hebt snelheid.

 • kat

  Nou vandaag was er al iemand met een drie wielerrolstoel in de problemen , die kwam bijna niet omhoog vanaf de Esdoornlaan richting Fortuna , toen de man bijna boven was met veel moeite , rolde hij terug en knalde tegen het rood witte paalte en lag om dus me man heeft hem netjes geholpen en omhoog geduwd tot hij boven op de brug was de man had zich gelukkig niet bezeert, we willen even aangeven dat het wel erg stijl omhoog gaat en dat het voor sommige mensen bezwaarlijk is vooral voor oudere en mensen met een rolstoel

 • Wim de Boerer

  Ik kom fietsend of lopend al niet omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *