Afrit bij Oostergouw? Autobrug bij De Vlinder?

In 2017 wordt gedurende driekwart jaar groot onderhoud uitgevoerd aan de Thorbeckeweg (N516). De provincie wil de overlast beperken door verkeer om te leiden, in het weekend te werken of verkeer via een strook langs het werkverkeer te laten rijden.

De gemeente Zaanstad bestudeert meer radicale oplossingen. Er wordt gekeken of het mogelijk is om een nieuwe afrit aan de noordkant van de Prins Bernhardweg (A7) ter hoogte van Oostergouw te maken.

Ook een nieuwe ongelijkvloerse kruising op de Thorbeckeweg ter hoogte van de busbrug De Vlinder is een optie die bestudeerd moet worden volgens de gemeente.

De vertraging die het verkeer oploopt door het groot onderhoud mag nooit langer dan een kwartier zijn volgens Zaanstad. Dat is een van de voorwaarden die door de provincie wordt gesteld bij de aanbesteding.

De aannemer moet een Verkeersplan voorleggen om aan te geven hoe de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de N516 wordt geregeld. Om dat plan te toetsen gaat de gemeente onderzoek doen naar de maximale verkeersbelasting op de Prins Bernhardweg, de Vincent van Goghweg en de Heijermansstraat.

thorbeckeweg onderhoud

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Hans

  Het zal zeker helpen om voor die periode de busbrug tijdens de spits open te stellen. Mi ontlast dat de Thorbecke weg. Gek dat ik die optie ook nergens lees

 • Hans

  Ik bedoel busbrug de Binding dus

 • De Orkaan

  Die optie wordt ook niet genoemd, het gaat nadrukkelijk om een ‘nieuwe ongelijkvloerse kruising’. De Raadsinformatiebrief met details is nog niet verschenen, misschien wordt daar meer duidelijk. Want zo’n kruising is alleen maar handig als er ook een afrit komt.

 • Boon

  En voor het simpele , laat zeker ook in de spitstijden een dubbele pont afvaren vanaf het Hemplein.

 • Kweetal

  Ooit zou Zaanstad een nieuwe ontsluiting van Zaandam maken tern hoogte van Poelenburg. Dit was noodzakelijk omdat er teveel fijnstof in de lucht zit bij de Vijfhoek. Als de gemeenteraad toen niet het raadsbesluit had teruggedraaid was er nu geen probleem geweest. Stel de busbrug de Vlinder open, dat is het meest logische.

 • yede

  Gewoon geheel afsluiten en dus via bernardplein fe stsd uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *