Na 85 jaar Decokay weg uit Zaandam centrum

Het liefst schrijven we over bedrijven die eeuwig bestaan en nog altijd floreren, vandaag moeten we melden dat Decokay Dudink Groen, na 85 jaar het centrum van Zaandam verlaat.

De vestigingen van de speciaalzaak op het gebied van verf, behang, gordijnen, vloerbedekking en zonwering in Amsterdam en Beverwijk blijven open. Eigenaar Bas Mooij verlaat de Zaan met pijn in het hart:

‘Er spelen meerdere zaken mee, maar het zijn turbulente tijden, en de markt verandert. Wij bedienen een wat hoger segment, maar bouwmarkten bieden meer volume tegen een lager prijs, waarbij over de kwaliteit valt te twisten.’

Vanaf 1934 zaten Dirk Groen en Dudink in de Zaanse binnenstad. Onder meer aan de Damstraat (foto onder), de Zuiddijk, aan de Westzijde 26, 12, op nummer 29 in het historische pand van Bischoff, op de hoek van de Stationsstraat (zie foto onder) en de Westzijde en vanaf 2017 op nummer 44, waar ze nu dus weggaan.

De deuren aan de Westzijde gaan in juli definitief dicht. De medewerkers worden netjes ondergebracht en vanaf maart start de uitverkoop:

‘Ook tijdens de uitverkoop geven wij garantie op de kwaliteit, die loopt door via de andere filialen.’

Foto: Rene Kempes

1985 Dirk Groen op de Damstraat (foto: Gemeentearchief Zaanstad)

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Ria gijssen

  Dirk Groen weg uit centrum Zaandam.
  Jammer. Goede kwaliteit en service.
  Maar zoals geschreven een iets hoger sigment. Waar wij soms keuzes moeten maken in uitgave. Ga je dan idd voor een goedkopere zaak. En steken we zelf de handen uit de mouwen. Maar gelukkig is Nederland niet zo groot en zijn de overblijvende zaken nog goed bereikbaar.

  • Marijke Fris

   Zelf de handen uit de mouwen steken of daar genoeg hulptroepen voor hebben is niet iedereen gegeven. En Nederland is niet zo groot, maar als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer lijkt het toch heel wat groter dan het is en zijn Amsterdam en Beverwijk niet naast de deur.

 • Bart

  Wij hebben 1,5 maand geleden wat besteld en moesten er zelf achter aan bellen hoe of wat. Bestelling was gewoon niet verder aangenomen. Misschien dat dit de oorzaak is. We gaan wel op zoek naar een ander. 2x gebruik van gemaakt en 2x service onder de maat, zeker voor de prijs.

  Fijn dat er ook mensen zijn met goede ervaringen, maar wij dus niet.

 • Hans

  Dirk Groen heeft ook jaren lang een winkel gehad in de Bloemkorf Poelenburg.

 • Leen

  Kocht gisteren toevallig bij Noppes en oude behangtafel met reclame van Dirk Groen Zuiddijk 147 er op van geschilderd. Aan de binnenkant 1967

 • Jaap Meeuwsen

  Zou wel zo netjes geweest zijn tegenover de klanten de ontwikkelingen op hun website te vermelden echter die is ook niet meer online ( http://www.decokaygroen.nl )
  Beetje vreemd allemaal, ik vraag mij dan wel af hoe het zit met die andere filialen.
  Zou me nog wel twee keer bedenken of ik er nu nog wel wat zou kopen.

 • Mina Nieuwenhoff

  Ik vind het echt héél jammer,vond dat ze goede kwaliteit van rolgordijnen verkochten heb daarom meer besteld, maar ze bestaan niet meer in zaandam, dat is niet zo leuk en er werd ook geen bericht gestuurd,dat ze er niet meer waren.Ik wachtte op mijn bestelling,maar toen ik naar de winkel ging bestond het niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *