Na tijdelijke trap nu ook tijdelijke lift…

Alles is tijdelijk. We weten het. Maar sommige dingen zijn meer tijdelijk dan andere.

Na de tijdelijke trap (de tweede al) heeft station Zaandam nu ook een tijdelijke lift.

Wie van de nieuwe spooroverbouwing naar het station wil (of omgekeerd) moet een trap van zeven treden nemen. Een lastige barrière voor rolstoelen, kinderwagens, rollators, zware koffers en mensen die slecht ter been zijn. (Fietsen passen niet in de lift, die moeten via een provisorisch plankje over de trap gereden worden.)

Voor die reizigers is er nu een tijdelijke lift – een langzaam vliegende paskamer – om deze afstand verticaal te overbruggen. Het is een lift met een merkwaardige gebruiksaanwijzing (alleen in het Nederlands), gedurende de hele reis de knop ‘BG’ of ‘1’ ingedrukt houden, anders beweegt de lift niet.

Maar tegen het eind van dit jaar “voor medio december” aldus de woordvoerder van Zaanstad, wordt een hellingbaan geplaatst. Dan zijn ook de nieuwe liften naar de perrons klaar.

Wanneer de tijdelijke trap door iets anders wordt vervangen is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Ze doen zo hun best om van niks toch nog wat te maken maar
  wat blijft het toch al jaren amateuristisch sukkelen zeg.
  Zal het ooit nog wat worden daar ? Ik betwijfel het.

 • Loek Korff

  En nu nog een aparte lift voor de bevoorrading van al die winkeltjes boven. Aan de achterzijde van het station wordt de personenlift nu dagelijks gebruikt voor de bevoorrading van de winkels boven. Enorme vrachtwagens blokkeren de toegang aan de achterzijde en personen met rollators, rolstoelen en kinderwagens moeten soms lang wachten omdat de lift door hen niet gebruikt kan worden. Bevoorraders hebben immers haast?
  Met de bouw van die overkapping van het station en de erbij gebouwde winkeltjes heeft men met dit probleem blijkbaar geen rekening gehouden.
  En de roltrap naast de lift is ook geen goed alternatief, want die doet het vaker niet dan wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *